Crypto

Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan crypto van exchanges

Noord-Korea hackt miljarden aan crypto

Geld verdienen met crypto, iedereen ziet mogelijkheden. Het Noord-Korea van Kim Jong-Un is geen uitzondering op deze regel. Het land zou hackers opleiden om zwakheden op het internet bloot te leggen en daarvan te profiteren. Maar hoe haalt Noord-Korea al dit geld binnen?

Noord-Korea profiteert van zwakke technologieën

Eerder dit jaar wist Noord-Korea ongeveer 620 miljoen dollar aan cryptocurrencies te stelen van het blockchain spel “Axie Infinity“. Ondanks dat de Amerikaanse FBI dit weet te bevestigen is het lastig om dit geld terug te krijgen. Het is door de anonimiteit van crypto namelijk lastig is om te achterhalen waar de coins naar toe zijn gestuurd. Op dit moment is slechts een klein gedeelte van 30 miljoen dollar teruggehaald.

Het feit dat transacties op de blockchain lastiger te traceren zijn is één van de redenen waarom de Noord-Korea zich op het hacken van cryptomunten focust. Daarnaast bestaat het systeem dat alle crypto projecten ondersteunt uit duizenden regels aan codes. Als er ook maar één foutje in deze code is te vinden, kan het zijn dat miljoenen aan cryptocurrencies blootgesteld worden.

Het Noord-Koreaanse leger met hackers

Ondanks dat slechts 1 procent van de bevolking in Noord-Korea toegang heeft tot het internet, weet het land toch een team vol met getalenteerde hackers samen te stellen. Het schijnt dat slimme kinderen al op jonge leeftijd van school geplukt worden om in instellingen van de overheid opgeleid worden om hackers te worden. Crypto is echter niet het enigste waar de Noord-Koreaanse hackers op focussen.

Zo moesten in de afgelopen jaren ook Sony en de Centrale Bank van Bangladesh het ontgelden. Daarnaast hebben de hackers ook het “WannaCry-virus” losgelaten op het internet, waardoor onder andere banken, oliebedrijven en ziekenhuizen werden aangevallen. Noord-Korea financiert met het geld dat binnen komt van de illegale online praktijken onder andere de raketprogramma’s van het land.