Geld & Carrière

Tophockeyster Noor Omrani onthult haar bizar lage salaris

Noor Omrani salaris

We schreven al veel artikelen over de megasalarissen in de voetbalwereld en ook de Formule 1-salarissen zijn gigantisch. In veel andere sporten gaan veel kleinere bedragen om. Zoals in het hockey; tophockeyster Noor Omrani onthulde ondanks het bizar lage salaris dat ze bij haar club verdient.

Hoeveel verdient Noor Omrani?

Noor Omrani heeft een relatie met Feyenoord voetballer Marcus Pedersen. Toen ze hun salarissen vergeleken vielen ze bijna van hun stoel. Pedersen is het met zijn vriendin eens dat zij belachelijk weinig betaald krijgt. Om welk bedrag gaat het? Noor Omrani krijgt elke maand 300 euro overgemaakt.

Dat maakte zij bekend in de podcast ‘Vrouwen aan de top’ van FHM.  Het salaris van haar vriend Marcus Pedersen bij Feyenoord is bijna honderd keer zo hoog: hij verdient een kleine 30.000 euro per maand.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NOOR OMRANI (@nooromrani)

Relatie met Feyenoord-middenvelder

Pedersen en Omrani leerden elkaar kennen via een wederzijds contact, teammanager Frank Boer van Feyenoord. Het klikte bij de eerste date en inmiddels is het sportieve stel ruim een jaar samen.

Omrani geeft in het interview met FHM aan het ‘super oneerlijk’ te vinden. Ze steekt immers evenveel tijd in haar topsportcarrière als Marcus Pedersen, maar die krijgt honderd keer meer. Geld is echter niet haar drijfveer, haar passie voor hockey is dat wel. ‘Als geld mijn drijfveer was, dan was ik allang gestopt’ zegt ze erover.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NOOR OMRANI (@nooromrani)

Hockeyster van de toekomst

Noor Omrani is 22 jaar en komt uit voor tophockey club Den Bosch en voor Jong Oranje. Met Den Bosch haalde ze al veel prijzen, waaronder het landskampioenschap in 2021 en 2022 én het Europees Kampioenschap in 2021. Ondanks haar lage salaris zit het met de inkomsten van Noor Omrani wel goed.

Als knappe, blonde verschijning doet ze het goed op social media. Op Instagram heeft zij al bijna 30.000 volgers. Dat maakt haar aantrekkelijk voor sponsordeals. Ook behaalde ze de 19de plaats in de FHM 500; de top 500 van mooiste vrouwen van Nederland. De sportieve en financiële toekomst ziet er al met al goed uit voor Noor Omrani. Maar we geven haar groot gelijk, dat het bijzonder lage salaris van haar en vele andere topsportvrouwen verre van eerlijk is.