metaverse nike nikeland roblox
Tech

Nike anticipeert op Metaverse en creëert futuristische ‘Nikeland’ op Roblox

Nike heeft onlangs een geheel nieuwe virtuele wereld onthuld via Roblox, een online digitaal platform. Deze virtuele wereld gaat, hoe origineel,’Nikeland’ heten. Wat dit zo vet maakt is dat je hiermee een kijkje in de toekomst krijgt. Steeds meer merken verbinden het fysieke met het digitale en creëren daarmee een nieuwe wereld. Een wereld die Mark Zuckerberg met ‘Metaverse’ wil faciliteren.

Metaverse en Roblox: de toekomst van het internet?

Grote kans dat je al over Metaverse hebt gehoord, maar nog niet exact weet wat het is. Metaverse is het gehele netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes waarin de gebruikers, vaak door middel van avatars, interactief kunnen rondkijken en interageren. Dit klinkt misschien nog erg futuristisch maar werelden zoals ‘Nikeland’ geven je een kijkje in de toekomst.

In deze wereld kun je Nike producten dragen, is er een digitale showroom aanwezig, kun je in-game avatars kopen en zal de offline wereld gecombineerd worden met de online wereld. Om kinderen in beweging te krijgen wordt er namelijk een activiteitsmeter geïmplementeerd die het mogelijk maakt offline bewegingen over te brengen naar het online spel. Hierdoor kun je zowel in de digitale als offline wereld bewegen.

nike nikeland metaverse roblox

‘Nikeland’ op Roblox

‘Nikeland’ zal deze wereld lanceren op Roblox. Dit digitale platform, gericht op jonge kid, heeft al meer dan 200 miljoen actieve gebruikers. Ook andere grote merken maken al gebruik van Roblox, denk aan Gucci en Vans.

Om de lancering van ‘Nikeland’ te vieren, wordt deze digitale wereld naar Nike’s House of Innovation (HOI) in New York City gebracht. Hier kunnen gebruikers, door middel van een special Snapchat-lens, een AR-versie van Nikeland bekijken. Hier kun je ook meedoen aan minigames zoals ‘de vloer is lava’. Bekijk hieronder een video over Nikeland.