nike-air-max-1-schoenen-sneakers
Style

Nike Air Max 1: alles over deze iconische schoen in de sneakerwereld

Als er één sneaker is die de tand des tijds heeft doorstaan, dan is het de Nike Air Max 1 wel. De Air Max 1 is een iconische schoen die al decennialang geliefd is bij sneakerheads over de hele wereld. Benieuwd naar de de geschiedenis van deze schoen, de populairste modellen en de duurste en meest exclusieve versies? Dan is dit artikel voor jou!

Geschiedenis van de Air Max 1

De Nike Air Max 1 werd in 1987 gelanceerd en was de eerste schoen met een zichtbare Air-unit in de hak. Dit was een revolutionaire ontwikkeling in de sneakerwereld en zorgde voor een enorme hype. De ontwerper, Tinker Hatfield, was geïnspireerd door het Centre Georges Pompidou in Parijs, waar de buizen en leidingen aan de buitenkant van het gebouw waren geplaatst. Hij besloot dit idee toe te passen op de Air Max 1 en zo ontstond deze legendarische sneaker.

In de jaren daarna heeft de Air Max 1 verschillende upgrades gekregen, maar het ontwerp is grotendeels hetzelfde gebleven. De schoen heeft een tijdloos design en wordt nog steeds gezien als een van de beste sneakers aller tijden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Air Max 1 Enthusiasts (@am1ent)

Populairste Air Max 1 modellen

De populairste modellen van de Air Max 1 zijn de OG Red en de OG Blue. Beide sneakers hebben een eenvoudig maar krachtig ontwerp, waarbij de nadruk ligt op de zichtbare Air-unit in de zool.

De OG Red was de allereerste colorway die werd uitgebracht en was direct een hit onder sneakerheads. De OG Blue volgde al snel en is sindsdien uitgegroeid tot een echte klassieker. Beide modellen zijn nog steeds populair en zijn geliefd bij verzamelaars en liefhebbers.

Meest exclusieve Air Max 1 modellen

Naast de populaire OG-modellen zijn er ook een aantal zeer exclusieve en dure versies van de Air Max 1 uitgebracht. Een van de duurste is de Atmos Elephant, die oorspronkelijk werd uitgebracht in 2007 en later opnieuw werd uitgebracht in 2017. Deze sneaker heeft een opvallend olifantenpatroon op de bovenkant en is een van de meest gewilde Air Max 1’s en investeerders in sneakers hebben er zo’n € 1.500 voor over.

Een andere exclusieve versie is de Parra x Patta Cherrywood, die werd uitgebracht in 2010 en slechts in beperkte oplage beschikbaar was. Deze schoen is bijna niet meer te verkrijgen, waardoor je maar liefst € 6.000 over moet hebben om deze zeldzame sneaker te bemachtigen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by pretty mother fvcker (@maggigad)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Air Max 1 Enthusiasts (@am1ent)