Travel

Nieuwe wintersportlocatie? Het Italiaanse Zuid-Tirol is zeker een aanrader!

Klaar voor een nieuwe wintersportlocatie Het Italiaanse Zuid Tirol is een dan zeker een aanrader 02

Wintersport…. Veel mensen gaan elk jaar naar hetzelfde gebied. Waar natuurlijk niks mis mee is, want wij weten ook wel dat het elk jaar weer een kunst is om iets nieuws te vinden. Neem bijvoorbeeld het Italiaanse Zuid-Tirol. Het gebied is één grote mix van Oostenrijkse gezelligheid, de Italiaanse keuken en het allerbelangrijkste de zon is er 300 dagen per jaar te vinden. 

Prachtige skitocht door de Sella Ronda

De Sella Ronda is een prachtige tocht door de vier grootste dalen van de regio; Val Gardena, Alta Badia, Arabba en Val di Fassa-Carezza. Onderweg kom je tientallen restaurants tegen met het heerlijke eten dat Italië te bieden heeft. Je kan de route op twee verschillende manieren maken, met de klok mee en tegen de klok in. De skitocht is voor iedereen te doen, maar vergeet vooral het belangrijkste niet – onderweg je ogen uitkijken naar al het natuurschoon om je heen. Bekijk hieronder de route!

Klaar voor een nieuwe wintersportlocatie Het Italiaanse Zuid Tirol is een dan zeker een optie 02

Wees de eerste die de piste af gaat!

Ben jij echt een vroege vogel? Huur dan ’s ochtends een sneeuwscooter! Het leukst is natuurlijk om dit met je vrienden te doen, dan kan de één de sneeuwscooter besturen, terwijl de andere met een touw erachter hangt op zijn skies. Zie het als wakeboarden, maar dan achter een sneeuwscooter. Zodra jullie boven zijn aangekomen is het tijd om te ontbijten met zonsopgang om vervolgens als allereerste de piste af te gaan – nog voordat de liften zijn geopend.

Klaar voor een nieuwe wintersportlocatie Het Italiaanse Zuid Tirol is een dan zeker een optie 05

Over de besneeuwde wegen fatbiken

Heb je een dag nou geen zin om te skiën? Dan is een middagje fatbiken zeker een aanrader. Zodra je je vertrouwde dorpje uit fietst, bevind je je in de middle of nowhere omringt door prachtige natuur. Voor dit uitstapje heb je wel een beetje conditie nodig, want het kan wat meer inspanning vergen dan een normale fiets ronde.

Klaar voor een nieuwe wintersportlocatie Het Italiaanse Zuid Tirol is een dan zeker een optie 04