Life

Een nieuwe taal leer jij het snelst op deze manieren

nieuwe taal leren beste manieren

Een nieuwe taal leren kan best uitdagend zijn. Misschien ga je vaak op vakantie naar een bepaald land, en wil je een lekker biertje bestellen in de plaatselijke taal. Of heb je een geliefde die een andere moedertaal heeft, en wil je graag indruk maken op haar schoonouders? Hoe dan ook, een nieuwe taal leren is niet makkelijk. Maar hoe leer je nou een nieuwe taal op de best mogelijke manier? Laten we eens een kijkje nemen!

Maak het leuk voor jezelf

Het leren van een nieuwe taal moet leuk zijn, anders hou je het natuurlijk niet lang vol. Het is belangrijk om te onthouden dat het leren van een nieuwe taal een lange termijn project is, dus zorg ervoor dat het leerproces leuk blijft om te doen, zodat je gemotiveerd blijft en volhoudt. Dus probeer activiteiten te vinden die je interessant vindt die te maken hebben met het leren van de nieuwe taal.

Dit kan bijvoorbeeld door je videospel in een andere taal te zetten, het bekijken van films of het luisteren naar muziek op Spotify van artiesten die de taal spreken die jij wilt leren. Apps zoals Duolingo kunnen bijvoorbeeld ook een leuke manier zijn om een nieuwe taal te leren. Duolingo heeft erg interactieve lesmethoden, waaronder spelletjes spelen, spraakherkenning en beeldherkenning om woorden en zinnen te leren. Dit maakt het leren van een nieuwe taal een stuk leuker en uitdagender.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Duolingo (@duolingo)

Wetenschappelijk bewezen strategieën

Het is wetenschappelijk bewezen dat je een taal beter kan leren als je het opdeelt in kleinere stukjes. Probeer dus niet op één dag 7 uur te leren, maar probeer elke dag van de week 1 uur te leren. Het is bewezen dat je op deze manier de geleerde stof veel beter opslaat. Dagelijks oefenen is dus een belangrijk onderdeel van het leerproces van een nieuwe taal! Dit is de kracht van routine.

Het is ook bewezen dat het onderbewustzijn je grote vriend kan zijn tijdens het leren van een nieuwe taal. Wanneer je op je Netflix bijvoorbeeld een Duitse oorlogsfilm aanzet, pikt je brein toch woorden en zinsstructuren op, ondanks dat je niet actief aan het luisteren bent. Als je de volgende keer wat achtergrondmuziek opzet, kan je er dus misschien beter voor kiezen om dit in een andere taal te doen!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mango Languages (@mangolanguages)