the godfather serie
Film & Serie

Er komt een gloednieuwe serie over ‘The Godfather’ uit

Vandaag de dag door velen geprezen als een van de beste trilogieën allertijden, en met de lancering van de drie films die in totaal negen Oscars wisten binnen te slepen, verwachtte niemand in 1971 dat The Godfather zou worden gezien als een meesterwerk. Iedereen had het fout.

The Godfather

Regisseur Francis Ford Coppola werd lange tijd gezien als Hollywood-grap. Hij had tot dat moment weinig naam gemaakt in de filmindustrie. Bovendien werd Marlon Brando toen der tijd gezien als iemand die ‘al geweest was’. Hoewel het boek waarop de film gebaseerd was een bestseller was, werd de film in de eerste plaats afgekraakt.

Er komt een gloednieuwe serie over 'The Godfather' uit - dit moet je weten

‘The Offer’

De serie, geschreven en geproduceerd door Oscar- en Emmy-genomineerde Michael Tolkin, zal gebaseerd zijn op de nooit eerder onthulde ervaringen van Oscar- en Golden Globe-winnende producer Albert S.Ruddy bij het maken van de iconische film The Godfather uit 1972.

Armie Hammer zal de hoofdrol vertolken in The Offer als de 90-jarige producer, die ook meesterwerken zoals The Longest Yard, waarvoor hij ook het verhaal ontwikkelde, The Cannonball Run en Million Dollar Baby op zijn naam heeft staan.

De serie zal exclusief te zien zijn op Paramount+. Dit is een nieuwe streamingdienst die films van Paramount binnen een jaar na de bioscooppremière exclusief zal gaan aanbieden aan haar klanten. Zo ver wij weten komen er tien afleveringen uit.

Hammer zal de hoofdrol spelen als Al Ruddy, die in 1972 “The Godfather” produceerde. De serie zal zich richten op Ruddy’s ervaring op de set van het iconische maffia-drama. Ruddy zal niet alleen verschijnen in de hoofdrol. Ook werkt hij als uitvoerend producent voor de 10-delige serie.

Hij heeft onder andere gespeeld in ‘Gossip Girl’, ‘Reaper’ en ‘American Dad’. Toch wordt The Offer de eerste serie waar hij een hoofdrol in gaat vertolken.