Voordelen refurbished iphone
Tech

Nieuwe iPhone? Refurbished is ook een prima keuze

Meer dan prima zelfs. Een refurbished iPhone scheelt je een zak duiten en biedt nog steeds garantie. Daar bovenop zijn er nóg meer redenen waarom een refurbished iPhone een chille optie is. Check ze hier.

Wat is refurbished?

Even een introductie op wat ‘refurbished’ precies inhoudt. Refurbished betekent letterlijke gereviseerd. Refurbished iPhones zijn toestellen die niet meer geschikt zijn om als nieuw te verkopen. Soms zijn ze gebruikt en geretourneerd, maar het kan ook gaan om overschotten die te lang in het magazijn hebben gelegen.

Voordat een iPhone het refurbished label krijgt, wordt het toestel gerepareerd waar nodig, professioneel gereinigd en compleet geüpdatet. Daarom zou het te kort door de bocht zijn om te zeggen dat refurbished hetzelfde is als tweedehands. Op refurbished toestellen krijg je ook garantie en wordt het toestel gerepareerd als er binnen de garantietermijn iets mis mee zou zijn. Op die manier koop je bijvoorbeeld een refurbished iPhone 7 voor een spotprijs.

De voordelen van een refurbished iPhone

Je betaalt ten eerste een stuk minder voor een refurbished toestel dan voor een nieuwe iPhone. Dat scheelt in de praktijk al gauw honderden euro’s. Je behoudt garantie op het toestel. Die termijn ligt meestal tussen de 1 en 2 jaar. Je haalt dus geen risico telefoon in huis, wat wel het geval zou zijn wanneer je particulier een tweedehands iPhone aanschaft.

Op een refurbished iPhone zitten meteen de nieuwste updates. Je begint dus al gelijk met de nieuwste versie van het besturingssysteem iOS en kan meteen aan de slag met je nieuwe aanwinst.

voordelen refurbished iphone

Op technisch vlak heeft een refurbished toestel gewoon dezelfde eigenschappen en kwaliteiten als een nieuw toestel. De onderdelen waarmee refurbished toestellen gerepareerd worden zijn namelijk afkomstig uit iPhones van hetzelfde model en dus origineel. Qua kwaliteit krijg je dus net zo goed de Apple standaard! Het Keurmerk Refurbished van Techniek Nederland drukt daar ook nog eens een stempel op.

De nieuwste iPhone

Na de release van een nieuwe iPhone duurt het niet schrikbarend lang voor er refurbished modellen op de markt komen. De iPhone XR en XS kan je bijvoorbeeld al ruimschoots in de refurbished assortimenten vinden.

Apple blijft toestellen zo’n 4 jaar ondersteunen. Je hebt dus ruime keuze uit iPhone generaties, ook als die alweer wat ouder zijn. Een iPhone 7 heeft bijvoorbeeld dus nog prima ondersteuning en kun je voorlopig nog blijven updaten.