Hummer EV elektrische auto
Tech

Hummer is officieel terug met gruwelijke elektrische auto

Trucks zie je over het algemeen niet veel in Nederland, met in het bijzonder de Hummer. Hoewel deze trucks altijd bekend stonden als benzine slurpende auto’s, lijkt daar nu een einde aan te zijn gekomen met de Hummer EV elektrische auto. Als liefhebbers van de nieuwste technologie mochten we je deze niet onthouden.

Geruchten rondom GMC

Na maanden van eindeloos veel geruchten heeft GMC officieel aangekondigd dat het de strijd aangaat met andere elektrische trucks, en wel met de GMC Hummer EV. De auto wordt beschreven als een “volledig elektrische supertruck”. In 2019 kwam het merk stil te liggen nadat de verkoopcijfers steeds verder daalden, en dat had een reden.

Wacht. Hebben we het over Hummer? Het merk dat symbool stond voor benzine slurpende auto’s, is nu elektrisch? Hoewel je misschien je bedenkingen hebt bij een elektrische versie, zijn de specificaties op z’n minst indrukwekkend te noemen. De auto bezit 1000 pk, waardoor je binnen drie seconden vanuit stilstand op 100 km/u zit.

GMC Hummer EV elektrische auto

Elektrische Hummer EV

Even de specificaties terzijde. Is het niet wat vreemd dat GMC ervoor heeft gekozen om Hummer terug te brengen als een groen merk? De Hummer H2 had destijds een brandstofverbruik van ongeveer 5.4 kilometer op één liter. Mensen kochten natuurlijk geen Hummer omdat ze brandstof wilden besparen, of zich bekommerden om het milieu.

Het waren niet de meest wendbare of snelle auto’s. Ook kocht de consument de auto niet om de hoeveelheid ruimte in de laadbak. Dit viel namelijk altijd tegen, als je kijkt naar de grootte van de auto. De auto werd vooral gekocht om op te vallen. Maar waarom zou je dan een elektrische variant kopen, en niet een andere elektrische supercar?

Hummer EV elektrische auto

Je koopt er een, gewoon omdat ze er cool uitzien. En omdat ze elektrisch zijn, voel je je een beetje minder een bedrieger omdat, nou ja, je redt de planeet, toch? De concurrentiestrijd onder elektrische supertrucks zijn net een beetje interessanter geworden met GMC die zichzelf heeft gepositioneerd op de markt van elektrische auto’s.

Hummer EV elektrische auto