Netflix

Dit zijn de beste nieuwe films en series van de maand november op Netflix

nieuwe-films-series-netflix-november-2023
(Foto: Netflix) The Killer

Het wordt kouder en vroeger donker, november is een maand waarin je het liefst gewoon lekker knus op de bank series, films en docu’s wil kijken. Ben je bij met al je series en films? Niet getreurd. In november komt streaminggigant Netflix weer met gloednieuwe films en series die torenhoog scoren.

Keuzestress is niet nodig, want we helpen je graag op weg. We zetten 7 parels uit het Netflix aanbod voor je op een rij: series, films, documentaires en ook een opvallende, langverwachte spelshow.

Serie: All the Light We Cannot See

De verwachtingen zijn hooggespannen: Steven Knight, de maker van Peaky Blinders, en Stranger Things-regisseur Shawn Levy werkten samen aan deze productie.

Het gaat om de verfilming van de prijswinnende roman All the Light We Cannot See. In dit verhaal dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog zijn een blinde vrouw en haar vader op de vlucht voor een meedogenloze nazi. All the Light We Cannot See start 2 november.

Serie: Ferry: De Serie

Heb je genoten van de Nederlandse serie Undercover? Het universum van deze Nederlandse serie wordt verder uitgebouwd met Ferry: De Serie. De verhaallijn speelt zich af tussen de film Ferry en het eerste seizoen van Undercover.

Beginnend XTC-producent Ferry Bouman (weer gespeeld door Frank Lammers) zit in de geldproblemen en wil snel rijk worden. Hij gaat XTC produceren voor een motorbende. Maar daardoor komt Ferry diep in de problemen. Ferry: De Serie is vanaf 3 november te zien op Netflix.

Film: The Killer – 89% op Rotten Tomatoes

The Killer, de nieuwste film van topregisseur David Fincher (Se7en, Fight Club) is een actiethriller met Michael Fassbender (o.a. bekend van de X-Men films) als koelbloedige huurmoordenaar.

Hij voert al zijn opdrachten strak gepland uit, maar wanneer het mis gaat en zijn eigen leven in gevaar komt, keert hij zich tegen zijn opdrachtgever.The Killer is vanaf 10 november te bekijken op Netflix.

Film: Best. Christmas. Ever!

Sinterklaas is nog niet eens geweest, maar Netflix komt al met de eerste Netflix-kerstfilm van het jaar. De streamingdienst zet een regiment aan 90’s sterren in. Heather Graham, Jason Biggs en zangeres Brandy kom je onder andere tegen in deze romantische comedy.

Het gaat over een vrouw die wil bewijzen dat het schijnbaar perfecte leventje van haar studievriendin niet zo perfect is als het lijkt. Best. Christmas. Ever! kun je vanaf 16 november zien op Netflix.

Netflix miniserie: Robbie Williams

Superster Robbie Williams kijkt in deze documentaireserie terug op zijn leven en vertelt eerlijk over zijn hoogte- en dieptepunten. En dat zijn er nogal wat. Zoals je waarschijnlijk wel weet begon de zanger zijn muziekcarrière met de boyband Take That, waarna hij solo verderging.

Aan de roem zat echter een schaduwzijde en de Williams ging er bijna aan ten onder. Robbie Williams kun je vanaf 8 november zien op Netflix.

Documentaire: Sly – 8,9 op iMDB

Nadat Arnold Schwarzenegger met de succesvolle documentaireserie Arnold kwam, is het nu de beurt aan zijn rivaal/collega Sylvester Stallone. In de documentaire Sly kijkt Stallone terug op zijn indrukwekkende filmcarrière. Hij nam heel veel risico’s en trok zich nooit iets aan van de critici. Sly is vanaf 3 november te zien op Netflix.

Spelshow: Squid Game: The Challenge

Let op, dit is niet het tweede seizoen van de serie Squid Game, maar een spelshow, gebaseerd op de hitserie. 456 spelers uit de hele wereld (ook Nederlanders mochten zich inschrijven, het is nog niet bekend of ze daadwerkelijk meedoen) spelen de spellen uit de Koreaanse Netflix Original Squid Game, in de hoop 456 miljoen dollar te winnen.

Wees gerust, in tegenstelling tot de serie worden de verliezers van Squid Game: The Challenge niet doodgeschoten… ze mogen gewoon terug naar huis. Squid Game: The Challenge is vanaf 22 november te zien op Netflix.