De nieuwe iPhone 14 dit is wat je kan verwachten
Tech

De nieuwe iPhone 14: dit is wat je kan verwachten

Aanstaande woensdag, op 7 september, wordt de gloednieuwe iPhone 14 onthult tijdens het officiële Apple-event. Dat roept natuurlijk veel vragen op; hoe ziet de nieuwe iPhone 14 eruit? Zijn er spectaculaire innovaties te verwachten? En wat moet het gaan kosten? We zetten de spannendste geruchten en nieuwtjes voor je op een rij.

Wat is er aan de hand?

Bij alle Apple-liefhebbers staat het dik onderstreept in de agenda: Apple heeft onlangs hét iPhone 14-event aangekondigd, dat gaat plaatsvinden op het hoofdkantoor van Apple in het plaatsje Cupertino in Californië, USA op woensdag 7 september, vanaf 19.00 uur Nederlandse tijd.

Wanneer kan ik de nieuwe iPhone kopen?

Er is nog niet aangekondigd wanneer je de nieuwste Apple telefoon kunt kopen, maar bij voorgaande lanceringen startte de vrijdag na het event de voorverkoop en een week later de winkelverkoop. Dat betekent dus waarschijnlijk dat je de iPhone 14 vanaf vrijdag 9 september in de voorverkoop kunt aanschaffen en een week later, 16 september dus, ligt de nieuwe Apple-telg in de winkels.

iPhone 14 komt eraan

Wat mogen we verwachten?

Dat de nieuwe Apple telefoon iPhone 14 gaat heten ligt natuurlijk voor de hand, gezien de nummering van de voorgaande modellen van de iPhone… Maar het is ook min of meer bevestigd door een uitgelekte foto van een verpakking waarop ‘iPhone 14’ te lezen valt. Deze foto komt van een Chinese blogger die ook weet te melden dat de iPhone 14 meer werkgeheugen krijgt. Het zou gaan om 6 GB, dat geldt voor alle verschillende modellen van de iPhone 14.

Verschillende modellen? Inderdaad. Het is niet officieel bevestigd, maar ook niet tegengesproken dat het om 4 modellen gaat:

  • iPhone 14 – het basismodel – 6,1-inch
  • iPhone 14 Plus – 6,7-inch
  • iPhone 14 Pro – 6,1-inch
  • iPhone 14 Pro Plus – 6,7-inch

De iPhone 12 en 13 kenden ook een mini-variant. Die verkochten niet naar verwachting. De geruchten zijn dan ook dat er van de iPhone 14 geen mini-versie komt.

Always-on scherm?

Volgens insiders gaat het vergrendelscherm er compleet anders uitzien op de iPhone 14. Het zou gaan om een always-on scherm: het scherm gaat niet helemaal op zwart maar gaat in een soort dark modus. Je ziet de achtergrond, meldingen en widgets nog wel, maar gedempt. Dat vraagt wel meer van de accu. Komt de iPhone 14 met een grotere batterij, dan betekent dat dus niet dat deze langer meegaat.

48 megapixel camera

Hoe zit het met de camera op de nieuwe modellen? Een vraag die vrijwel alle iPhone-gebruikers bezig houdt. De uitstekende camera weet Apple toch elke keer weer te verbeteren. De Pro modellen krijgen namelijk zeer waarschijnlijk een 48-megapixel camera met een A16 Bionic chip. De niet-Pro modellen krijgen een 12-megapixel camera met een A15 Bionic chip.

iPhone 14 komt eraan