nick-en-simon-zangduo
Geld & Carrière

Het Volendamse duo Nick en Simon uit elkaar: wie is rijker?

Het nieuws is je vast niet ontgaan: het bekende Volendamse zangduo Nick en Simon gaat uit elkaar. De twee zangers gaan beide solo verder, zo bevestigde hun management begin deze maand. Samen hebben ze de grootste successen beleefd en dat heeft flink wat opgeleverd. Maar wie heeft nou eigenlijk het meeste vermogen?

Carrière van Nick en Simon

In 2006 kwam het duo bij elkaar en daarmee werden ze één van de bekendste Nederlandse artiesten. Iedereen kan wel meeblèren met de succesnummers ‘kijk omhoog’ en ‘Rosanne’. Die laatste haalde maar liefst 55 weken lang de Nederlandse hitlijsten. Waar Nick was, kon je Simon vinden en andersom. Het duo was onafscheidelijk. Toch komt hier nu helaas een eind aan.

Voor alle ins and outs moeten we nog even wachten tot 29 augustus. In de uitzending van het programma Jinek zal het duo hier alles over vertellen. Iedereen die eerder al concertkaartjes of festival tickets heeft gekocht van het zangduo, hoeft niet bang te zijn dat maar één van de twee komt opdagen. De breuk heeft nog geen invloed op de agenda van Nick en Simon.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Nick & Simon (@nickensimon)

Kosten van een optreden

We zijn wel benieuwd hoeveel je betaalt als je de zangers wilt boeken. Zou dit hoger zijn dan de vraagprijs van een optreden van een dronken Tino Martin of het bedrag om Dries Roelvink in te huren? Als je Nick en Simon op jouw feestje wilt, dan betaal je zo’n €22.500. Voor dit bedrag kun je 45 minuten van ze genieten. Misschien is dit weer mogelijk in de toekomst.

Hun grote vriend Jan Smit en zijn vermogen hoor je ook niet klagen. Zijn carrière loopt nog helemaal prima. Als je deze Volendamse zanger wilt boeken, betaal je €14.000. Je hebt hier wel minder minuten plezier van, namelijk een halfuurtje. Achja, wij zouden heel tevreden zijn met dit salaris.

nick-en-simon

Wie is rijker: Nick of Simon?

Je zou denken dat de Volendamse zangers allebei ongeveer evenveel geld hebben. Toch blijkt dit niet helemaal waar te zijn. Er zit zelfs een flink verschil tussen de zakelijke bankrekeningen van beide heren. Zakenblad Quote zocht het onlangs uit en bekeek de cijfers van 2020. Ondanks de lockdown hebben de zangers niet op droog brood hoeven zitten, zo blijkt uit de jaarrekeningen.

“In de BV van Simon zien we de reserves aandikken met €231.000 tot een ruime €2,7 miljoen”, lezen we op de website van Quote. “Als we kijken naar zijn zangpartner Nick, zien we dat hij een stuk zuiniger is met zijn geld. Zijn resultaat van €322.000 laat de pot aanzwellen tot een zeer nette €4,4 miljoen”, aldus Quote. Simon heeft dus niet alleen €91.000 meer verdiend in hetzelfde jaar, maar ook nog eens 1,7 miljoen euro meer op zijn bankrekening staan.

volendamse-duo-nick-en-simon