ngolo, kante, auto, mini, cooper
Wheels

Voetballer Kanté verdient miljoenen maar rijdt al jaren in deze kleine auto

N’Golo Kanté is een van de grote publiekslievelingen bij Chelsea. Dat komt deels door zijn talent en deels door zijn prachtige persoonlijkheid. Het feit dat hij bijvoorbeeld nog steeds in zijn Mini Cooper uit 2015 rijdt zegt veel over hem. De beste man is heerlijk zichzelf gebleven.

De wagen van N’Golo Kanté

N’Golo Kanté maakte in 2015 de overstap naar Leicester City. De middenvelder beschikte toen nog niet over een auto en kreeg daarom een Mini Cooper om zichzelf naar de training te vervoeren. In 2021 rijdt hij nog steeds in exact dezelfde auto.

Waar de meeste collega’s dure Ferrari’s en Lambo’s rijden vind Kanté een Mini Cooper meer dan genoeg. En daar heeft hij natuurlijk ook helemaal gelijk in. De verdedigende middenvelder verdient miljoenen per jaar, maar besluit zijn geld niet weg te gooien aan dure bolides.

Het salaris van Kanté

Aan zijn salaris ligt het niet. Hij verdient ruim €585.000,- per maand. Hij zou dus in principe iedere maand een andere dikke auto kunnen rijden. Maar dat heeft niet zijn prioriteit. Een aantal jaren geleden raakte hij betrokken bij een auto-ongeluk en liep de Mini Cooper veel schade op. Zelfs dat was geen reden om een nieuwe auto aan te schaffen.

Dit, en zijn geweldige spel, zorgt ervoor dat hij de grote favoriet is bij veel Chelsea fans. Hij is altijd bescheiden en zelfs een beetje verlegen. Een verademing in de voetbalwereld als je het ons vraagt.