nft museum new york
Geld & Carrière

Eerste NFT-museum opent in dunste wolkenkrabber ter wereld

Beaking news! Het eerste NFT-museum zal binnenkort geopend worden. Todd Morley, mede-oprichter van Guggenheim Partners, heeft dit onlangs aangekondigd. De locatie is in ieder geval al mega dik: de Steinway Tower. Dit is de dunste wolkenkrabber ter wereld, met uitzicht op het Central Park.

NFT-museum

Alle crypto-volgers weten dat NFT de hype is van de afgelopen maanden. Een NFT is een non-fungible token. Een stukje unieke code die aan een digitaal werk wordt gekoppeld. Kunstenaar Beeple verkocht eerder dit jaar al een NFT voor 69 miljoen Dollar. Je kunt dus wel spreken van een zeer lucratieve hype.

NFT’s gaan nog een stuk verder dan dat. Een Kroatische tennisser verkocht zelfs een stukje van haar arm als NFT. Guggenheim Partners vond het de hoogste tijd voor een officieel museum. Een heel goed plan als je het ons vraagt.

nft-museum, wolkenkrabber

Unieke locatie

In deze wolkenkrabber, grenzend aan het Central Park, kun je genieten van het uitzicht en unieke NFT’s. Todd Morley onthulde dit concept tijdens een interview met Bloomberg TV.

Hij zei hierover het volgende:“Dit symbool voor traditionele technologie is de perfecte plek om nieuwe technologie te tentoonstellen. Het gebouw is in staat om iedereen in New York kennis te laten maken met draadloze crypto-handel”.

De bijzondere Steinway Tower is de SHoP Architects ontworpen. Het is de dunste wolkenkrabber ter wereld en dus sowieso al een bezoekje waard. We weten nog niet exact op welke verdiepen en wanneer het NFT-museum zal openen. We houden jullie uiteraard op de hoogte!