Beeple NFT kunst
Geld & Carrière

Digitale NFT kunst van Beeple verkocht voor 69 miljoen dollar

De crypto en NFT-markt gaat door het dak. Kunstenaar Beeple verkocht zijn kunstwerk Everydays: The First 5000 Days voor maar liefst 69 miljoen dollar in Veilinghuis Christie’s. Hiermee is dit meteen een van de hoogste biedingen op een kunstveiling ooit, inclusief ‘normale’ kunst.

Wat is een NFT?

Een NFT, een zogenaamde non-fungible token, is een blockchaintechnologie die de mogelijkheid geeft om unieke verzamelobjecten digitaal te verkopen. Inmiddels is de NFT-markt sterk gegroeid tot een omvang van $250 miljoen en lijkt alleen maar te groeien.

Het is een handige manier om digitaal en eerlijk te verkopen zonder tussenpartij. Deze mogelijkheden voor makers, in combinatie met de adoptie van cryptocurrency, zorgt voor een snelle groei van NFT’s.

Beeple verkoopt duurste NFT ooit

Kunstenaar Beeple zag ook kansen en verkocht de duurste NFT aller tijden. In de tweet hierboven laat hij zien wat hij zelf vind van deze gekte. De collectie van 5.000 stukken met de titel Everydays: The First 5000 Days, wordt geroemd door zijn uniekheid en innovatie op het gebied van digitale kunst.

De collectie is door Beeple vanaf mei 2007 14 jaar lang dagelijks samengesteld. Elke dag produceerde de kunstenaar een nieuw kunstwerk. Daarnaast is er ook een digitaal museum samengesteld. Dit klinkt allemaal enorm futuristisch maar is in 2021 al de werkelijkheid te noemen.