neusharen verwijderen
Health

Neushaar verwijderen: deze manieren zijn het meest effectief

Neushaar kan een ongewenst effect hebben als het gaat om een verzorgd mannelijk uiterlijk. Je zit niet te wachten op een oerwoud aan haren uit je reukorgaan als je goed voor de dag wilt komen. Je wilt ze dus het liefste verwijderen, maar wat is de meest effectieve manier? En is het wel verstandig om ze te verwijderen? Wij zochten het op.

Wat zijn de functie van neusharen?

Neusharen hebben een duidelijke functie. Ze dienen als filters voor de longen. Neusharen filteren ongewenste (stof)deeltjes uit de lucht die schadelijk kunnen zijn. Dat wil niet zeggen dat je uit belangrijke gezondheidsoverwegingen maar alles wild moet laten groeien. Als je alle neusharen verwijdert dan kunnen er infecties ontstaan, en daar zit je niet op te wachten.

Je kunt ze echter wel regelmatig bijwerken. Dit wordt door artsen en specialisten geadviseerd, want het compleet verwijderen van neushaar wordt ten zeerste afgeraden. Maar hoe kun je ze het beste bijwerken? Epileren of harsen is een optie, maar dan springen de tranen in je ogen. Er zijn ook andere manieren, deze hebben we hieronder op een rijtje gezet.

neushaar

Neushaar knippen met een schaar

Neusharen groeien snel, dus je moet ze wel regelmatig bijwerken als je ze knipt. Het is wel de meest veilige en effectieve manier om je neushaar bij te werken. Je knipt alleen het einde (het zichtbare deel) van de haren weg, zonder dat je de functionaliteit van de neusharen teniet doet. Gebruik hiervoor een baardschaar, die is aan het uiteinde rond, waardoor je minder kans hebt om jezelf te prikken.

Het is ook belangrijk dat je goed zicht hebt op het gedeelte dat je gaat knippen, want je werkt op een klein oppervlakte, een foutje kan een bloedende neusvleugel opleveren. Gebruik dus goede verlichting, en een spiegel dat je onder je neus kunt houden. Op deze manier kun je de schaar naar beneden houden in plaats van andersom. Het kost wat tijd, maar dan zie je er wel weer netjes en verzorgd uit.

neushaar

Gebruik een neushaartrimmer

Je neushaar bijwerken met een schaartje neemt wat tijd in beslag, dus kun je ook kiezen voor een neushaartrimmer. Je kunt naast je neusharen, ook uitstekende haartjes in je oren bijwerken met dit apparaat. Je steekt de neushaartrimmer in je neus, en bent daarna binnen enkele minuten klaar met het trimmen van je neushaar.

Het is een investering van een paar tientjes, maar dan ben je wel minder tijd kwijt aan het verwijderen van ongewenst neushaar. Als je het handmatig doet dan ben je iets meer tijd kwijt. Net zoals het bijwerken van je baard is het verzorgen van andere lichaamsbeharing belangrijk. Je wilt tenslotte wel goed voor de dag komen.

neushaar dumb and dumber