the power of the dog netflix
Film & Serie

Nieuw op Netflix: ‘The Power of the Dog’ gaat voor een Oscar

De nieuwe Netflix-film ‘The Power of the Dog’ is nu zowel op Netflix als in de bioscoop te zien. Het is een western in een ander jasje dan je gewend bent. Vol met psychologische oorlogsvoering, ongemakkelijkheid en een uniek kijkje in een bijzonder zware tijd. Het zou ons niet verbazen als deze film een Oscar-nominatie gaat ontvangen.

‘The Power of the Dog’ nu op Netflix

Deze Netflix Original is nu te streamen en daarnaast in de bioscoop te bewonderen. In de hoofdrol speelt Benedict Cumberbatch, meervoudig prijswinnaar. We hebben deze film zelf bekeken en durven te wedden dat ook deze film verschillende nominaties zal binnenslepen.

In deze western gaat het niet om de bandieten, schietpartijen en overvallen. Het geeft juist een inkijkje in het zware leven van die tijd. Het is een dramafilm vol met steengoede scenes, dialogen en pijnlijke relaties. Centraal in deze film staat de relatie tussen de gebroeders Phil en George Burbank.

the power of the dog netflix film

Interessante karakters en spanning

De broers hebben samen een ranch opgebouwd maar verschillen enorm van karakter. George is een zachtaardige man, vol met goede manieren en gewoontes. Phil daarentegen is keihard en zelfs bij vlagen wreed. Op de ranch is Phil degene die bepaalt hoe dingen gaan. Er is geen plaats voor emotie en zwakte. Op deze manier heb je een bijzonder inkijkje in de communicatie van dat tijdperk.

Als George, in het geheim, met een lokale weduwe (Kirsten Dunst) trouwt is Phil furieus. Hij doet er alles aan om deze dame het leven zuur te maken. Hij doet dit onder andere door veel op te trekken met de zachte zoon van de weduwe. Phil trekt hem steeds meer naar zijn zijde en het lijkt alsof er elk moment een bom kan barsten.

Als je fan bent van dramafilms met een psycholisch randje dan is dit een must-see. Daarnaast is deze film visueel ijzersterk. Van begin tot einde ben je gefascineerd door deze wereld. In onze ogen heeft deze film alles in zich om een Oscar binnen te slepen. Bekijk de trailer alvast hieronder: