Film & Serie

Netflix lanceert documentaire over The Notorious B.I.G.

The Notorious B.I.G., Netflix

Legendarische rapper The Notorious B.I.G. krijgt een eigen documentaire op Netflix. De documentaire viert zijn leven via zeldzame beelden achter de schermen en verhalen van zijn beste vrienden en familie. Vanaf 1 maart is Biggie: I Got A Story To Tell te zien, kondigde de streamingdienst aan.

Biggie: I Got a Story to Tel

Een documentaire over niemand minder dan The Notorious B.I.G. Oftewel, Biggie Smalls, de hiphoplegende die de jaren negentig domineerde.

Netflix gaat in de docu de opkomst van de rapper verkennen, van zijn jeugd in Brooklyn en zijn dood twintig jaar geleden tot zijn blijvende impact op de muziekindustrie.

Netflix, Notorious B.I.G.

Netflix heeft zeldzame beelden

Biggie: I Got a Story to Tell bevat een aantal nooit eerder vertoonde beelden, waaronder privéfilmpjes van Damion ‘D-Roc’ Butler. De moeder en zijn goede vriend ‘Diddy’ zijn uitvoerend producenten van de documentaire.

Naast nooit eerder vertoonde beelden bestaat de docu vooral uit interviews met collega’s en familie van Biggie. Of, zoals de Amerikaanse streamingdienst belooft: “De wereld krijgt een compleet nieuwe kant van Biggie te zien.”

Bekijk hieronder de indrukwekkende trailer:

De hiphoplegende werd op werd op 24-jarige leeftijd doodgeschoten, ongeveer een half jaar later na Tupac Shakur. Beide moorden zijn nooit opgelost.

De eerste serie over Biggie Smalls is hier te zien.