Film & Serie

Netflix begint 2021 met nieuwe Nederlandse cabaret shows

Netflix, Arjen Lubach, Live, Nederlands Cabaret

Vrolijk en blij het nieuwe jaar in? Netflix trapt 2021 af met nieuwe shows van Nederlandse cabaretiers. Zo heeft de streamingdienst vanaf 1 januari talloze cabaretvoorstellingen toegevoegd van onder andere Arjen Lubach, Jochem Myjer en Peter Pannekoek. Zet je lachspieren aan het werk met deze hilarische theaterprogramma’s!

Nieuw op Netflix: Nederlands cabaret

Kijk je ook graag naar komedies? Dan hebben we goed nieuws voor je. Netflix vernieuwt haar aanbod iedere maand en in januari 2021 is het de beurt aan Nederlands cabaret.

De komende tijd kan je heerlijk met een biertje genieten bij de streamingdienst van circa 20 nieuwe cabaret titels. De redactie heeft hieronder een lijst samengesteld met de beste shows.

Netflix, Arjen Lubach, LIVE, Nederlands Cabaret

Arjen Lubach – LIVE!

Arjen Lubach is bekend van de satirische nieuwsshow Zondag met Lubach. Tegenwoordig staat Lubach ook regelmatig in het theater. In zijn nieuwe theaterprogramma Arjen Lubach LIVE! laat hij een andere kant van zichzelf zien.

Zo zijn verhalen persoonlijker en zijn contact met het publiek is intiemer. Daarnaast is het nummer Beter in bed uit zijn voorstelling in 2020 genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste kleinkunstnummer van het jaar.

Alvast een klein voorproefje:

Peter Pannekoek – Later was alles beter

Peter Pannekoek is één van de populairste cabaretiers van Nederland geworden. Het komische talent is bekend van Dit was het nieuws, De Wereld Draait Door en natuurlijk zijn optreden tijdens The Roast of Ali B.

Met zijn voorstelling ‘Later was alles beter’ sleepte de komiek in 2019 cabaretprijs Nederlands Hoop in de wacht. Pannekoek snijdt thema’s aan als machtsverhoudingen en rolpatronen met vlijmscherpe humor. Precies wat je nodig hebt als je dan toch binnen moet blijven.

Jochem Myjer – Adem in, Adem uit

De Speedy Gonzalez van het cabaret is terug met een hilarische voorstelling: Adem in, Adem uit. In zijn levendige stand-upshow is er onder andere een strenge Duitse vioollerares en een gemoedelijke Antilliaanse douanebeambte die op het vliegveld alle functies blijkt te bekleden.

Jochem Myjer is gedreven en bedrijft humor op topsnelheid met zijn bekende stemmetjes, liedjes, vreemde dansjes en imitaties.

Netflix, Jochem Myjer, Adem in Adem uit, Nederlands Cabaret

Alex Ploeg – Ultimatum

In zijn debuutvoorstelling stelt Alex Ploeg zichzelf een ultimatum. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Ploeg weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent?

Deze klik-beet comedian is lid van Comedytrain en won de Publieksprijs van Cameretten (2016). Ook werd hij door Volkskrant gekozen tot hét Comedytalent van 2018.

Henry van Loon – Sleutelmoment

Henry van Loon is een Nederlands standup-comedian, cabaretier en acteur. Hij is onder meer bekend van het geweldige programma De Luizenmoeder.

In deze voorstelling dendert de artiest over het podium met een rauwe stand-upspecial waarin hij zijn absurde kijk op het leven en komedie laat zien.