Film & Serie

Netflix tip: documentaire over legende Michael Schumacher

schumacher netflix documentaire

De langverwachte documentaire over Michael Schumacher is eindelijk op Netflix verschenen. In dit emotionele portret krijg je een inkijkje in zijn leven, zowel op de baan als daarbuiten. Een geweldige documentaire die je niet snel zult vergeten.

Netflix brengt Schumacher uit

De documentaire is in samenwerking met de familie van de Formule 1-legende gemaakt. Het is daarom meer een sentimenteel portret dan een kritische docu. Dat neemt niet weg dat je een mooi inkijkje krijgt in de levenswereld van de beste man. Voor elke Formule 1-fan is dit echt een must-see.

Michael Schumacher leeft nog steeds, maar er is weinig bekend over zijn huidige situatie. Tijdens een skitrip liep hij namelijk hersenletsel op. Na dit vreselijke ongeluk heeft de familie er voor gezorgd dat er weinig tot niets bekend raakte over zijn status. Toch krijgen fans eindelijk iets meer antwoorden en een beter inzicht in zijn leven.

netflix michael schumacher

Legendarische Formule 1-coureur

In de documentaire volg je zijn weg naar succes. En ook al won Schumacher zeven keer de wereldtitel, het ging niet altijd van een leien dakje. Hij kwam niet uit een financieel gunstige situatie en moest strijden om op het hoogste podium terecht te komen. Tijdens zijn Formule 1-carriere komt ook alles aan bod. Van de dood van Senna, tot heftige crashes en confrontaties.

Zijn vrouw, Corinna, Schumacher, komt ook heel veel aan het woord. Je krijgt, naast zijn race carrière, een prachtig inzicht in zijn familieleven. Hij was naast een gefocuste sportman voornamelijk een echte familieman. Schumacher is vanaf nu te streamen op Netflix. Bekijk hieronder alvast de trailer: