Film & Serie

Lupin: Netflix-serie over Frankrijks beroemdste meesterdief

Netflix Lupin, Lupin Trailer, Omar Sy

Netflix trapt het nieuwe jaar groots af met Lupin: een serie over de beroemde meesterdief uit de boeken van Maurice Leblanc. De spannende avonturen van gentleman-dief Arsène Lupin zijn in Nederland nog niet zo bekend als in thuisland Frankrijk. Gelukkig brengt de streamingdienst daar verandering in – want vanaf nu is deze vlotte misdaadserie te zien!

Netflix Lupin: legendarische meesterdief

Arsène Lupin is voor Frankrijk wat Sherlock Holmes is voor Engeland: een legende. Het personage uit de boeken van Maurice Leblanc is niet alleen een geniale meesterdief, maar ook een gentleman met het hart op de juiste plaats.

In de Netflix serie Lupin krijgt de anti-held een moderne make-over. Lupin wordt gespeeld door niemand minder dan Omar Sy, onder meer bekend van Intouchables en Samba. Hij wilde niets liever dan de meesterinbreker spelen, en kreeg zijn zin.

Netflix Lupin, Lupin Trailer, Omar Sy

Inbreken in het Louvre

In vijf afleveringen bedenkt Arsène Lupin de meest uiteenlopende plannen om een waardevolle halsketting in handen te krijgen. Op zich geen probleem, op één klein detail na. De ketting maakt deel uit van de collectie van het Louvre en wordt daarom streng bewaakt.

Lupin doet dat niet voor het geld. Zijn vader werd namelijk beschuldigd van het stelen van deze ketting 25 jaar geleden. Hij ontdekt echter dat zijn vader onschuldig is en gaat op zoek naar de echte dader.

Lukt het Lupin om zijn vader te wreken?

Bekijk hier de trailer van Netflix Lupin: