Netflix komt met goedkopere abonnementen
Film & Serie

Netflix komt waarschijnlijk met goedkoper abonnement!

Netflix is de afgelopen jaren enorm gegroeid en is zeker van plan om te blijven groeien. Natuurlijk moet het bedrijf steeds nieuwe ideeën proberen om nieuwe markten te bereiken. Daarom komt Netflix nu met nieuwe abonnementen.

Netflix heeft wereldwijd zo’n 130 miljoen abonnees, maar ze proberen er steeds meer te krijgen. Netflix CEO Reed Hastings heeft onlangs bevestigd dat het bedrijf bezig is met een goedkoper abonnement.

Netflix biedt momenteel vier abonnementen aan in de Benelux, waarbij de duurste (€16,99 per maand) het ultra-abonnement is. Daarmee is het mogelijk om in 4K-resolutie te streamen. Daar heb je wel een tv voor nodig die dat kan afspelen en een goede internet-verbinding.

Netflix komt met goedkopere abonnementen 01

In Azië is er veel concurrentie voor Netflix, er zijn namelijk genoeg andere streaming diensten die goedkoper zijn of zelfs niks kosten. Het is daarom extra moeilijk voor Netflix om in Azië te groeien. Maar daar hebben ze nu iets op bedacht.

Het idee is om met een goedkopere en mobile friendly variant te komen op de huidige abonnementen. Het abonnement laat men één stream op een lage kwaliteit kijken. Omgerekend zal het abonnement een euro of vier in de maand gaan kosten.

Of deze feature ook richting Europa en Nederland komt is nog maar de vraag, maar we sluiten het ook zeker niet uit.