crypto king netflix documentaire
Film & Serie

Netflix-docu over Crypto King en de verdwenen Bitcoin-miljoenen

Er zal eindelijk weer een toffe documentaire over bitcoin verschijnen op Netflix. In de docu Trust No One: The Hunt for the Crypto King, gaat het over verloren Bitcoin-miljoenen. Want wat gebeurt er precies als iemand die jouw coins beheert overlijdt? Een interessant topic in een true-crime jasje.

Crypto King en zijn verdwenen coins

Netflix kondigde onlangs al aan een aantal true crime-docu’s uit te gaan brengen. Een van deze docu’s was deel twee van het ongekende succes Tiger King. De documentaire Trust No One: The Hunt for the Crypto King viel niet zo op in het lijstje, maar dat is zwaar onterecht. Het gaat namelijk over een heel erg interessant waargebeurd verhaal.

In deze docu staat de dood van Gerald Cotten centraal. Gerald was een crypto-miljonair die rond de 160 miljoen euro aan Bitcoin voor zijn klanten beheerde. De miljonair overleed en neemt daarmee 160 miljoen euro mee zijn graf in. Of is Gerald helemaal niet overleden en heeft hij de coins gestolen? Een bloedstollend echt gebeurd verhaal.

The Hunt for the Crypto King

Gerald was op huwelijksreis in India, maar kreeg daar ontzettende buikpijn. De volgende dag, in het ziekenhuis, bleek dat hij een septische shock had gekregen. Zijn hart stopte al voordat de artsen hem konden stabiliseren. Na reanimatie stopte zijn hart wederom en binnen 24 uur na zijn opkomende buikpijn werd hij doodverklaard.

Er is echter nooit om autopsie gevraagd en er is geen diagnose gesteld. Hier begint het verhaal van Trust No One: The Hunt for the Crypto King. De documentaire zal ergens begin 2022 op Netflix verschijnen.