netflix games
Film & Serie

Netflix lijkt binnenkort ook games te gaan aanbieden

Netflix lijkt een grote stap te gaan maken richting het streamen van games. Ze hebben namelijk Mike Verdu aangenomen, de voormalige augmented reality en virtual reality-baas van Facebook. Verdu moet Netflix naar een nieuw level brengen en daarmee de strijd met onder andere Disney+ voorkomen.

Gamen via Netflix

Netflix heeft de laatste jaren veel concurrenten zien komen en gaan. Denk aan Disney+, HBO, Amazon Prime, Videoland en Apple TV+. Dit is een reden voor Netflix om het oog op innovatie te houden. Om de concurrentie te verslaan, wilt Netflix vanaf volgend jaar games gaan aanbieden binnen hun catalogus.

Mike Verdu moet hier een grote rol in gaan spelen. Hij was onder andere werkzaam bij Electronic Arts en Facebook. Deze nieuwe rol bij Netflix lijkt dus echt het bewijs te zijn dat Netflix zich meer op games gaat richten. Dit lijkt ons ook een logische stap aangezien Netflix al genoeg geïnteresseerde gebruikers heeft en het past in het plaatje van de streamingsdienst.

netflix games

Games streamen

Het streamen van games begint steeds populairder te worden. Microsoft doet dit met Game Pass, Google timmert aan de weg met Stadia. Toch is er nog een hele markt te veroveren. Netflix heeft al een enorm aantal abonnees en dit lijkt een flinke voorsprong op de concurrentie.

Hoe de streaming van games er op Netflix uit zal gaan zien is nog niet bekend. Een smart tv lijkt niet de plek om zware games te kunnen draaien. Wellicht dat games in een datacentrum draaien en streamen naar de eindgebruiker een optie kan zijn. Of Netflix duurder zal worden met de game-opties is nog niet bekend.