Netflix

Nieuw op Netflix in oktober: David Beckham, Rico Verhoeven en Lupin

netflix-film-releases-oktober
(Foto: Netflix)

Het is weer herfst en we mogen weer ongegeneerd op de bank kruipen om eens flink te bingen. Netflix heeft dat in de gaten en speelt hier op in met een paar parels van lanceringen. Van een diepgaande documentaire over een van ’s werelds meest iconische sporters tot een intrigerende Nederlandse drama over de wereld van cryptocurrency. Verder kan nu eindelijk Rico Verhoeven op het ‘witte doek’ zien schitteren en komt Frankrijks meest gezochte gentlemen Assane Diop van Lupin terug!

1. BECKHAM

David Beckham is met zijn stijl en looks een voorbeeld voor vele mannen. Daarnaast verovert hij met één blik ook de harten van vele vrouwen. Maar hoe goed kennen we eigenlijk de man achter de beroemde naam? In de vierdelige documentaireserie BECKHAM krijgen we een exclusief kijkje in het leven van deze voetballegende. Regisseur Fisher Stevens en producent John Battsek hebben toegang gekregen tot het privéleven van Becks, zijn vrouw Victoria, familie, vrienden en teamgenoten. Het resultaat is een intiem en onthullend portret van de man achter de mythe. De serie die op 4 oktober verschijnt op Netflix neemt ons mee terug naar Beckham’s jeugd in een arbeiderswijk in Oost-Londen, waar hij zijn dromen begon te vormen.

We krijgen inzicht in zijn ongelooflijke vastberadenheid om te winnen en zijn voortdurende zoektocht naar balans tussen ambitie, liefde en familie. Het leven van Beckham heeft hoge pieken gekend, maar ook diepe dalen. BECKHAM belooft een verrassend, persoonlijk en bijzonder verhaal te zijn over een van de meest geanalyseerde sporters aller tijden. Deze documentaireserie biedt niet alleen een kijkje achter de schermen van het leven van David Beckham, maar werpt ook een boeiende blik op de moderne sport- en celebritycultuur. Het is een absolute must-watch voor voetbalfans en iedereen die geïnteresseerd is in de menselijke kant van beroemdheid.

2. Crypto Boy

Amsterdam-Oost vormt het decor voor het intrigerende drama Crypto Boy welke vanaf 19 oktober exclusief op Netflix te zien is. Hier ontmoeten we Amir (Shahine El-Hamus), een jonge bezorger en sjacheraar met grote dromen. Hij fietst bestellingen rond voor Burrito, het Mexicaanse restaurant van zijn vader Omar (Sabri Saad El-Hamus), maar hij wil meer uit het leven halen. De buurt waarin ze wonen, ondergaat een make over terwijl buurtwinkels plaatsmaken voor trendy koffiebars en fitnessstudio’s. Amir is vastbesloten om Burrito te moderniseren, maar zijn vader is hier niet van overtuigd. Hij ziet Amir als een onverantwoordelijke nietsnut. De situatie wordt nog gecompliceerder wanneer een vastgoedbedrijf de huur verdubbelt en vader en zoon dreigen hun restaurant en woning te verliezen.

Amir belandt echter op een crypto meetup en ziet hierin de oplossing voor hun financiële problemen. Terwijl Amir zich verliest in de snelgroeiende wereld van cryptocurrency, kijkt Omar met zorgen toe hoe zijn zoon steeds verder van hem afdrijft. Crypto Boy is een verhaal van familierivaliteit, generatieconflicten en de verleidingen van de moderne technologie. Het onderzoekt de opkomst van cryptocurrency en hoe het de levens van mensen kan veranderen, zowel ten goede als ten kwade. De film belooft een boeiende kijk op de spanningen tussen traditioneel en modern, en de prijs die soms wordt betaald voor financieel succes.

netflix-film-releases-oktober-crypto-boy

3. Black Lotus op Netflix

We lezen hele wisselende recensies over deze film. Rico-fans zeggen uiteraard dat het een van de vetste films ooit ziet. Filmrecensenten (en Badr-aanhangers) zeggen dat het eigenlijk helemaal niet zo heel goed is. Maar als je van actie houdt en het leuk vind om Rico Verhoeven te zien schitteren in een film, dan kun je hem vanaf 12 oktober wel lekker even wegkijken op Netflix. In deze film speelt Rico Verhoeven de rol van Matteo Donner, een soldaat die worstelt met schuldgevoelens over het verlies van zijn beste vriend tijdens een missie.

Wanneer de dochter van zijn overleden vriend wordt gekidnapt, is Donner vastbesloten om haar te redden, zelfs als dat betekent dat hij zijn eigen leven op het spel moet zetten. Maar Black Lotus heeft nog meer te bieden dan alleen de actie van Verhoeven. Hollywood-ster Frank Grillo, bekend van films als “Warrior” en verschillende Marvel-films, speelt ook een belangrijke rol. De film belooft niet alleen spannende vechtscènes maar ook een meeslepend verhaal over moed, opoffering en vriendschap.

netflix-film-releases-oktober-black-lotus

4. Lupin Part 3

Na een zinderend tweede seizoen vol met plotwendingen en cliffhangers, keert Assane Diop (gespeeld door de getalenteerde Omar Sy) op 5 oktober terug voor een derde seizoen van de hitserie “Lupin.” Assane is nu ondergedoken en leeft zonder zijn geliefde vrouw en zoon. Hij beseft dat zijn keuzes hun leven hebben verstoord en wil een nieuw begin maken voor zijn gezin. Zijn plan? Frankrijk verlaten en elders een nieuw leven beginnen.

Maar zoals we gewend zijn van “Lupin,” zijn de spoken uit het verleden nooit ver weg. Deze reeks blijft spannend en onvoorspelbaar. Met de geniale strategieën en slimme ontsnappingen van Assane, kunnen we niet anders dan op het puntje van onze stoel zitten terwijl we hem volgen op zijn reis vol wraak en gerechtigheid. Zal hij eindelijk zijn doel bereiken, of zullen nieuwe uitdagingen hem weerhouden?

netflix-film-releases-oktober-lupin

5. The Fall of the House of Usher

The Fall of the House of Usher is een gothic horror-dramaminiserie die is gebaseerd op het werk van de legendarische schrijver Edgar Allan Poe. Gemaakt door Mike Flanagan, de meester van moderne horror, belooft deze serie een angstaanjagende en meeslepende ervaring te worden. Het verhaal draait om de CEO van een corrupt farmaceutisch bedrijf, wiens verleden wordt blootgelegd wanneer zijn kinderen op mysterieuze en gruwelijke wijze beginnen te sterven. Dit brengt hem op een sinistere reis door Poe’s donkere en beklemmende wereld, waarbij zijn eigen schuld en verantwoordelijkheid onder de loep worden genomen.

Flanagan staat bekend om zijn vermogen om het onheilspellende en bovennatuurlijke op een meesterlijke manier te combineren, en deze serie lijkt geen uitzondering te zijn. The Fall of the House of Usher belooft een nostalgische reis te worden voor fans van Poe’s werk, terwijl het tegelijkertijd een frisse en hedendaagse kijk biedt op deze tijdloze verhalen. Met Flanagan aan het roer kunnen horrorliefhebbers zich voorbereiden op een achtbaan van emoties en angsten, want op 12 oktober verschijnt dit verhaal op Netflix.

netflix-film-releases-oktober-house-usher