Fear City op Netflix laat strijd tussen FBI en maffia zien
Film & Serie

Fear City op Netflix laat strijd tussen FBI en New Yorkse maffia zien

Ben jij gek op films zoals The Godfather, The Irishman en American Gangster? Heb je a Bronx Tale en Goodfellas al uitgespeeld en ben je gek op alles wat met de maffia te maken heeft? Dan hebben wij de ultieme nieuwe maffia documentaire voor jou gevonden. Het goede nieuws is dat deze docu vandaag op 22 juli op Netflix verschijnt. Binge watchen dus!

Fear City – strijd tussen NYPD en Maffia

Wij hebben altijd een fascinatie gehad voor de New Yorkse maffia en alles wat er rondom dat onderwerp te vinden is. In de nieuwe Netflix documentaire Fear City kun je de strijd volgen tussen aan de ene kant de FBI, en aan de andere kant de New Yorkse maffia.

De documentaire laat de grimmige jaren ’70 zien, een tijd waarin de maffia de baas was in New York. In deze tijd stonden er vijf maffia-families centraal in New York. Zij bepaalden wat er gebeurde en waar het geld naartoe ging.

Fear City op Netflix laat strijd tussen FBI en maffia zien

Deze families hadden de meeste macht in The Big Apple. Van restaurants tot ziekenhuizen, alles was in handen van deze families. Had je problemen met een van deze families, dan was je flink de Sjaak.

Dat is ook de reden dat iedereen wel banden had met de maffia en maandelijks contributie betaalde aan een van deze families. De FBI probeerde in die tijd er alles aan te doen om de macht terug te winnen. Dit alles zorgt voor een mega spannende documentairereeks vol nieuwe beelden en interviews.

Fear City Netflix trailer

De serie is gemaakt door de makers van het geniale Don’t F*ck With Cats, de bizarre serie over de online klopjacht op een dierenmishandelaar. Bekijk hieronder alvast de trailer van Fear City.