Netflix extra kosten delen account
Netflix

Netflix deelt details over extra kosten bij sharen van je account

Netflix wil dat gebruikers die wachtwoorden delen met mensen een extra vergoeding gaan betalen om te kunnen blijven streamen. Wall Street heeft een analyse gemaakt die zegt dat als dit plan wereldwijd wordt uitgerold, de omzet gaat stijgen met €1.4 miljard.

Bezig met testen extra kosten delen van Netflix account

Netflix heeft vorige maand naar buiten gebracht dat ze bezig zijn om een test te lanceren in Chili, Costa Rica Peru om het delen van wachtwoorden aan te pakken. Klanten kunnen maximaal twee zogenaamde Extra Member-accounts toevoegen voor ongeveer $2- $3 per maand, bovenop hun normale maandelijkse vergoeding.

Dat betekent niet dat iedereen straks zijn eigen account moet hebben en dat gedeelde accounts helemaal niet meer mogelijk zijn. Het zal alleen iets duurder zijn om met meerdere mensen een account te gebruiken, en er zit een maximum aantal aan. De nieuwe regel geldt overigens niet voor gebruikers binnen één huishouden.

CEO Greg Peters

Greg Peters, CEO van de streamingdienst, benadrukte in een statement nog maar eens dat hij helemaal niet tegen het delen van wachtwoorden is. “Als je samen met je zus, die in een andere stad woont, je account wil delen, is dat natuurlijk ideaal.’

“We proberen dat delen niet te verbieden, maar we gaan je wel vragen om iets meer te betalen om met haar te kunnen delen zodat zij het voordeel en de waarde van de dienst krijgt, maar wij ook de inkomsten krijgen die met dat kijken gepaard gaan.”

Dat gezegd hebbende, is het nog maar de vraag wanneer deze regel ingevoerd gaat worden, en hoeveel de prijsstijging per extra account gaat zijn in Nederland.

netflixNieuwste shows op Netflix

Dat neemt niet weg dat Netflix nog steeds de koploper is van alle streamingdiensten, zo zien we ook in de nieuwste releases op het gebied van films en series. Genoeg reden dus om eens een van de onderstaande artikelen te lezen. Zo heb je altijd wat te bingen: