Film & Serie

Kies jij Netflix, Disney+, Amazon Prime, Discovery+ of HBO Max?

prijzen populairste streamingdiensten

Met een druk op de knop bieden de populairste streamingdiensten urenlange entertainment aan met in veel gevallen weinig tot geen advertenties. Voor een standaard maandelijkse prijs kan je kiezen voor welke dienst je je wilt abonneren – denk aan Amazon Prime, Netflix, HBO Max, Disney+ en Apple TV+ Dit zijn de meest populaire streaming diensten

Prijzen en aanbod van de populairste streamingdiensten

Toch kan het een uitdaging zijn om te bepalen hoeveel geld je over hebt voor welke service. De kosten van de meeste streamingdiensten zijn relatief betaalbaar. Toch kleeft er een bitterzoet gevoel aan vast, namelijk het gigantisch grote aanbod. Want hoeveel abonnementen moet je hebben om aan je bingewatch craving te voldoen?

Om te voorkomen dat je teveel geld uitgeeft aan meerdere diensten, is het belangrijk om te beoordelen welke service je de beste waarde voor je portemonnee biedt. Het vinden van de beste streamingdienst uit het aanbod hangt af van wat je graag kijkt, en wat je maandelijkse budget is.

Prijzen populairste streamingdiensten

Netflix: nog steeds de koploper

Netflix is ondanks de flinke daling op de beurs nog steeds koploper van alle streamingdiensten. De gigant heeft namelijk in totaal zo’n 5800 titels (denk aan losse titels, dus films en series). De prijzen die Netflix vraagt voor een abonnement variëren van €8,99 tot aan €16,-, afhankelijk van je eigen voorkeuren.

prijzen populairste streamingdiensten

 

Disney+: groot aanbod tegen betaalbare prijs

Houdt je van alles wat met Disney te maken heeft? Ben je bijvoorbeeld die echte DC fan, of ben je er altijd als eerste bij als er een nieuwe Marvel Cinematic Universe titel uitkomt? In dat geval is Disney+ de ideale optie voor jou. De streamingdienst heeft een indrukwekkende bibliotheek met 1542 films en maar liefst 596 series. Voor ieder wat wils dus, en dat voor een schappelijke prijs van slechts €8,99 per maand.

disney+ prijzen aanbod

Apple TV+: niet duur maar weinig aanbod

Dan zijn we aangekomen bij Apple TV+, en de cijfers liegen er niet om. Hoewel de maandelijkse prijs van €4,99 niet erg hoog is, moet je niet zoals op Netflix honderden uren aan films en series verwachten. Wel is de kwaliteit van de films en series over het algemeen hoog. Het Apple TV+-aanbod in Nederland telt 127 films en series, wat toch wel wat magertjes is.

appletv+ prijzen aanbod

Discovery+: de langste kijktijd

Met 2500 verschillende programma’s en meer dan 55.000 aan losstaande afleveringen heeft Discovery+ veruit het breedste aanbod op het gebied van kijktijd. De streamingdienst wordt ook wel ‘The Home of Real-life Entertainment en Sport genoemd. Met zenders als Discovery, Animal Planet en Eurosport is deze dienst vooral gericht op programma’s. Voor Discovery+ betaal je maandelijks €3,99, en voor alle live-sport van Eurosport is het €5,99.

discovery+ prijzen aanbod

Amazon Prime Video: groot aanbod tegen lage prijs

Amazon Prime is één van die diensten waar wij erg bekend mee zijn. Dit komt door de grote hoeveelheid hoogwaardige content die erop te vinden is. In totaal biedt Prime ongeveer 475 verschillende soorten series en meer dan 1400 verschillende films aan.

Als we dat opwegen tegen de zeer betaalbare prijs van €2,99, kunnen we veronderstellen dat je waar voor je geld krijgt op Amazon Prime. Heb je toch een groter budget te besteden? Dan kan je je account uitbreiden met externe diensten. Denk aan Film 1, Starzplay, MGM en Hayu.

amazon prime video prijzen aanbod

HBO Max: nieuwe speler met prijswinnende films en series

Als je net als ons een echte liefhebber bent van cinematografie, mag HBO Max eigenlijk niet ontbreken in je lijst van streamingdiensten. Met 506 films en 285 is het aanbod misschien niet zo groot als sommigen van de bovenstaande, maar dat weegt niet op tegen het feit dat HBO Max veruit de meeste prijswinnende films en series heeft, zoals deze drie series op. De prijzen liggen tussen de €5,99 en €7,99.

hbo max prijzen aanbod

Stream je favoriete films en series

Ben je op zoek naar de beste films en series die te vinden zijn op de populairste streamingdiensten? Wij schrijven wekelijks content over aankomende releases en de beste kijktips. Houdt onze website daarom goed in de gaten om hierover op de hoogte te blijven. Of je kan eens één van de onderstaande artikelen lezen: