Film & Serie

Netflix breekt Wall Street voorspelling: harkt miljoenen nieuwe abonnees binnen

netflix-account-delen-nieuwe-abonnees
(Foto: Freepik)

Netflix heeft de deur dichtgeslagen op het delen van accounts en krijgt daarmee een onverwachte explosie van nieuwe abonnementen. Wall Street-analisten zijn in verbijstering naar hun voorspellingen aan het staren en vragen zich af waar ze de boot hebben terwijl de streaming-gigant met een gigantische groeispurt op de proppen komt. Laten we eens deze situatie induiken.

Miljoenen nieuwe abonnees

Sinds maart heeft Netflix niet minder dan 5,9 miljoen nieuwe abonnees verwelkomd. Dat is een cijfer dat zelfs de meest zelfverzekerde Wall Street-analisten perplex liet staan, omdat het meer dan twee keer zoveel is als ze hadden voorspeld. De streaming-gigant heeft nu een verbazingwekkend totaal van meer dan 238 miljoen abonnees wereldwijd. Deze groeispurt wordt deels toegeschreven aan Netflix’s nieuwe beleid tegen het delen van Netflix accounts.

Het is duidelijk dat Netflix een halt heeft toegeroepen aan de dagen van de gratis rit. De nieuwe regels hebben een schokgolf veroorzaakt onder gebruikers, waarbij velen besloten om hun eigen abonnementen te nemen in plaats van zich te verschuilen achter het account van een vriend. De nieuwe maandprijs, inclusief een extra vergoeding van 4 euro per persoon buiten het huishouden, is een zet gebleken die effectief nieuwe abonnees aantrekt.

Uitdagingen voor Netflix ondanks groei

Ondanks deze historische en indrukwekkende toename van abonnees, is niet alles rozengeur en maneschijn bij Netflix. De streaming-reus heeft te maken met een verminderde groei sinds de uitbraak van de coronapandemie en ervaart verhoogde concurrentie van streaming apps zoals Disney+, HBO Max en Videoland.

Bovendien heeft de recente Hollywood-staking, waarbij schrijvers en acteurs betere betalingen en duidelijkere regels omtrent het gebruik van kunstmatige intelligentie eisen, een schaduw geworpen over de productie van nieuwe content. Als gevolg hiervan voorspelt Netflix dat er minder nieuwe films en series zullen verschijnen, een mogelijke hindernis voor hun recente groeitrend. Maar gelukkig verschijnen er nog steeds nieuwe series zoals ‘Arnold’ op Netflix!