Netflix
Film & Serie

Netflix account delen kost je binnenkort extra geld

Het mag officieel niet, maar we doen het allemaal; het delen van je account met mensen buiten het huishouden. Je gunt je moeder of beste vriend ook wel die goede serie of film. Maar dat cadeautje is als het aan Netflix ligt binnenkort verleden tijd, en ga je betalen voor het delen van je account. De streamingdienst gaat dit concept in drie landen testen.

Netflix account mag officieel niet gedeeld worden

In de gebruiksvoorwaarden van Netflix staat dat de account van een klant officieel niet gedeeld mag worden met iemand buiten het huishouden. Dat gebeurt massaal wel, gebruikers delen hun account met familie en vrienden. Het bedrijf wil dat daar een einde aan komt en gaat in drie landen, Chili, Costa Rica en Peru, een test uitvoeren die moet voorkomen dat gebruikers hun accounts delen met anderen.

Deze test houdt in dat accounts makkelijk en veilig gedeeld kunnen worden, maar daar staat wel een vergoeding tegenover. Deze opties worden in de eerstkomende weken actief in de drie genoemde landen. Als het een succes is dan is de kans groot dat deze ook worden doorgevoerd in andere landen. De reden voor deze maatregelen zijn de kosten die Netflix maakt voor het maken van series en films.

netflix tablet

Netflix accounts worden grootschalig gedeeld

De streamingdienst kneep al die jaren een oogje toe als het ging om het delen van accounts buiten het huishouden van de klant. Inmiddels heeft Netflix ruim 214 miljoen abonnees. Dat brengt een hoop geld in het laatje, maar de kosten voor het maken van kwalitatief goede series en films kost het bedrijf ook een vermogen. Netflix original Red Notice kostte het bedrijf ruim 250 miljoen dollar om te maken.

Met concurrerende streamingdiensten op de markt moet Netflix blijven innoveren en de kwaliteit van de films en series hoog houden, en dat kost geld. Om deze reden treft het bedrijf de maatregelen met betrekking tot het delen van Netflix accounts. Omdat het delen van accounts ‘invloed heeft op ons vermogen om in nieuwe series en films te investeren voor onze gebruikers’ aldus, een woordvoerder van de streamingdienst.