Food & Drinks

Ode aan de Negroni: in deze Nederlandse bars drink je de lekkerste varianten

negroni-cocktail-week
Foto: Sasha Brolman

Deze week staat een van onze favoriete drankjes in de spotlight: de negroni. Van 18 tot 24 september is het namelijk Negroni Week. Over de gehele wereld staat de negroni centraal in de beste bars. Wil jij deze week een lekkere variant drinken die je niet snel vergeet? Wij hebben de fijnste en meest unieke bars om een negroni te drinken voor je uitgelicht. Voor de bartenders onder ons hebben we onderaan het artikel ook nog een negroni recept, inclusief twist, voor je uitgezocht. 

Ultramarijn in Den Haag

Cocktailbar Ultramarijn is een fijne zaak in het centrum van Den Haag. Een waar je terechtkomt in een fantasiewereld waar Jules Verne een puntje aan kan zuigen. De cocktails worden gecreëerd door professionele bartenders die zich door spannende ontdekkingsreizen over zee en exotische bestemmingen laten inspireren. Hun Kingston negroni wordt dan ook gemaakt met Jamaicaanse rum, vermouth en Campari. Ahoi!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ULTRAMARIJN (@ultramarijn.thehague)

Botanero in Rotterdam

Bij Botanero aan de Mariniersweg kun je terecht voor heerlijke cocktails die zijn gemaakt door gepassioneerde bartenders. Ze maken hun drankjes het liefst met huisgemaakte ingrediënten, zoals citroensherbet en grapefruit-rabarbersoda met jasmijn. Klinkt goed, toch? Ze kennen er ook hun klassiekers. Van margarita tot old fashioned en van pornstar martini tot, juist, negroni. De negroni van Botanero is favoriet van veel vaste gasten, en dat is niet voor niks!

LuminAir in Amsterdam

LuminAir, de new (cocktail)kid in town, heeft speciaal voor Negroni Week vier parels van negroni’s ontwikkeld. Alle vier met hun eigen unieke karakter. De Drunken Monkey is zoet en bloemig met lavendel en vanille, de Vaquerois door de mezcal en Szechuan pepers rokerig en kruidig, in de Santa’sNegroni is dé fameuze DoubleTree cookie letterlijk verwerkt en deze is daardoor romig en zoet. Tot slot is er voor de alcoholvrij-fan de NegroniAnalcolico met onder andere Zero aperitif en orange sec. Voor ieder wat wilsdus, en dat in een prachtige setting mét uitzicht over Amsterdam.

Het weeshuis in Gouda

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda ligt midden in het oude stadscentrum van Gouda en is een oase van rust waar je niet alleen prinsheerlijk kunt slapen, maar ook een mega goede negroni kunt drinken in hotelbar COCO. COCO serveert de negroni naar klassiek recept, met gin, rode vermouth, Campari en uiteraard een stukje sinaasappelschil. Alleen de romantische setting van COCO is al een avondje bar hangen waard!

The Lemonman in Amsterdam

Ok, een negroni maak je compleet met grote broer sinaasappel, maar bij The Lemonman weten ze wel raad met deze cocktail! Speciaal voor de Negroni Week hebben ze een paar specials op de kaart staan, zoals de vijgen negroni, gemaakt met gin, vermouth, bitters, walnotenbitter en een balsamicoroom met dadels en vijgen. The Lemonman zit boven het oostmediterrane restaurant NENI Amsterdam en is de perfecte plek voor een aperitief of afzakkertje!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Lemonman Bar (@thelemonmanbar)

Zelf een negroni maken?

Ga thuis aan de slag en serveer deze herfstige negroni aan je vrienden!

• 20 ml Campari
• 20 ml Carpano Antica Formula vermouth
• 2 dashes Angostura Cocoa Bitters
• 1 dash Angostura Bitter Orange

Doe alle ingrediënten in een gekoeld klas met ijs en roer tot alles is gemixt. Garneer met een sinaasappelschil, eventueel in pure chocolade gedoopt. Meer details en een andere twist? Probeer dan deze negroni thuis.Proost!