negroni_cocktail1
Foto: Sasha Lara
Food & Drinks

Zo maak je zelf een heerlijke Negroni cocktail

Tijdens een feestje is het altijd leuk om de gasten te verwennen met een goede cocktail. De Negroni is daarbij een bartenders favorite. Het is een smaaksensatie en vrij makkelijk te maken. De Negroni is een verrassende cocktail door zijn bittere elementen. Wie zich hier niet door laat afschrikken zal al snel liefde krijgen voor deze mooie cocktail.

Negroni geschiedenis

James Bond dronk een Negroni op dagen dat hij niet in de mood was voor een Martini. Dit zegt alles over de klasse van deze klassieke cocktail. Negroni is een oude familienaam uit Noord-Italië. In Florence wilde graaf Negroni wel eens iets sterks dan zijn normale cocktail: de Americano. Hij verving Soda door gin en het citroenschijfje werd een sinaasappelschijfje. De rest is geschiedenis.

Deze cocktail is, door de combinatie van ingrediënten, perfect te drinken als aperitief. Campari is het hart van deze cocktail, maar het kan ook met andere Italiaanse aperitief bitters gemaakt worden. Wij hebben onze cocktail go-to guy, Andre Cardoso, gevraagd hoe je zowel de klassieke Negroni, als een leuke twist op deze cocktail, maakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Andre Cardoso (@andrecardoso.nl)

Ingrediënten voor een klassieke Negroni

Italian Bitter Aperitivo Liqueur – 30 ml
Spector Ruby Vermouth – 30 ml
Catz Dry Gin – 30 ML
Garnering: Sinaasappel Twist en/of Luxardo Maraschino Cherries
Glas: Rocks

Catz Gin

We kiezen voor Catz Gin vanwege de lekkere smaak, de prachtige fles en een stukje mooie geschiedenis. In 1789 maakt drogist en oprichter van Catz & Zoon van Pekela, Heiman Cohen Catz, voor het eerst elixers/bitters. In 2015 werd er nieuw leven in Catz geblazen en werd er een eigen gin ontwikkeld. Een prachtig nieuw leven voor het Nederlandse merk.

Het hoge alcoholpercentage, 48,2%, van Catz dry gin valt direct op. De reden? Heel simpel. De gebruikte botanicals komen het beste tot hun recht bij een hoog alcoholpercentage. Catz Dry Gin is fris en lichtzoet in de neus. Perfect voor de ultieme Negroni.

ingredienten_negroni
Foto: Sasha Lara

Hoe maak je de Negroni

In een paar simpele stappen maak jij deze cocktail. Vul het glas met ijsblokjes. Voeg de Catz gin (30ml), de Spector Ruby Vermouth (30ml) en de Italian Bitter Aperitivo Liqueur (30ml) toe. Stir voor ongeveer 20 seconden en maak de Negroni af door met een sinaasappelschil te garneren. Lees hier hoe je moet stirren.

Wij kiezen daarnaast voor een sinaasappel rose met kerst uit de siroop van Luxardo. Deze unieke smaak geeft een extra feestelijk gevoel bij deze cocktail.

Verfrissende twists

Zin in een verfrissende twist? Je kunt altijd spelen met de ingrediënten. Je kunt de gin bijvoorbeeld vervangen door Tequila, Mezcal, Rum of Vodka. Sommige mensen vinden de Italian Bitter Aperitivo Liqueur te heftig. Je kunt dit vervangen door Aperol. Je mag dit drankje dan alleen geen Negroni meer noemen.

Andre Cardoso kiest zelf graag voor de volgende twist:
30 ML Catz Dry Gin
30 ML Campari
30 ML Ruby Port
2 Druppels Angostura Bitters
Garnering: Sinassappel schil