hond
Life

Hondenliefhebbers opgelet: 24 juni is het ‘neem je hond mee naar je werk-dag’

Een kantoorbaan kan soms frustrerend zijn. Als je computer vastloopt, de printer niet werkt, of als de airco niet werkt op het moment dat er een hittegolf heerst. Gelukkig zijn er bedrijven die relaxruimtes hebben, een plek waar het personeel even stoom af kan blazen tijdens een potje tafelvoetbal. Maar andere bedrijven hebben dat niet, hoe krijg je dan dat stukje positiviteit terug? Precies, door je hond mee te nemen.

Je hond meenemen naar werk

Een gezonde hond is altijd vrolijk. Dat heeft een positief effect op je mentale gezondheid. Bovendien zijn honden trouw. Sluit bijvoorbeeld maar eens je werkgever en je hond tegelijkertijd op in de bezemkast. Wie is blij om jou te zien als je na een paar uur het slot eraf haalt? Precies. Honden klagen niet, snauwen je niet af, en vragen niet om promotie. En na de dag ga je lekker met je hond uit eten bij een restaurant.

Het is vrijdag 24 juni dus ‘neem je hond mee naar je werk’-dag. Dat is een win-win situatie, want dan zit Boomer of Fikkie ook niet de hele dag alleen thuis. Bovendien kun je je hond gebruiken voor een goede openingszin bij die leuke secretaresse van een verdieping lager. Helaas is niet elke hond geschikt voor kantoor. Je wilt niet aan je baas uitleggen dat jouw hond de jarenlange administratie heeft verscheurd.

turner and hooch hond

De gezonde voordelen van een hond op kantoor

Als je de hele dag met je kop in een scherm zit, dan is de aanblik van een hond een leuke afleiding. Ook het aaien van een hond maakt gelukkig. Er wordt dan het gelukshormoon Oxytocine aangemaakt, waardoor de stress wordt verminderd. bovendien moet een hond worden uitgelaten, wat voor jou ook goed is, want dan heb je meteen een verfrissende wandeling gemaakt.

Er ontstaat ook een levendige werksfeer als je een hond meeneemt. Misschien dat zelfs die stijve accountant dan eindelijk een keer ontdooit. Iedereen moet het er uiteraard mee eens zijn dat je een hond meeneemt naar de werkvloer, dus het is handig dat je het eerst met iedereen overlegt. Behalve met die irritante collega die continue jouw klanten steelt, op zijn bureau mag Boomer een cadeautje achterlaten. Of natuurlijk een hondenbed voor mensen.

hond werk