Neem in kijkje in de ambtswoning van Femke Halsema burgemesteer van Amsterdam
Life

Neem een kijkje in de ambtswoning van Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam

Femke Halsema is de naam die de afgelopen week het meest in het nieuws voorbij is gekomen. Ze was al onderwerp van discussie op vele vlakken maar na de demonstraties op de Dam in Amsterdam is ze volop in het nieuws. Dit gaat voornamelijk over de discussie of ze de demonstraties had moeten stoppen of juist niet. Er zijn veel dingen hierover te zeggen en meerdere kanten van het verhaal om te belichten. Daar gaan we het echter niet over hebben vandaag. Want we willen het hebben over de bizarre ambtswoning waarin zij (nu nog) vertoeft aan de Herengracht.

Want zodra je burgemeester van Amsterdam wordt krijg je een prachtig pand om in te wonen en werken. De exacte prijs van dit pand weten we niet, maar de panden in dezelfde categorie gaan makkelijk over €1.000.000 dus dat zal voor deze ambtswoning ook zeker gelden.

Dit pand aan de Herengracht 502 heeft vele details en straalt luxe en klasse uit. Al sinds 1927 wordt dit stulpje aan de grachtengordel gebruikt om de burgermeesters te laten vertoeven. De burgermeester woont zelf op de derde verdieping. De andere verdiepingen zijn zakelijke ruimtes en worden soms zelfs opengesteld voor publiek. Check de foto’s hieronder en neem een hele virtuele tour door het pand hier.

Neem in kijkje in de ambtswoning van Femke Halsema burgemesteer van Amsterdam1

Neem in kijkje in de ambtswoning van Femke Halsema burgemesteer van Amsterdam2

Neem in kijkje in de ambtswoning van Femke Halsema burgemesteer van Amsterdam3