Film & Serie

Deze 2 Nederlandse series hebben de hoogste score op IMDb

Mocro Maffia

De Internet Movie Database (IMDb) is een online databank waarin films en series kunnen worden beoordeeld door lezers. We hebben enige tijd geleden de top 10 beste Nederlandse films op IMDb behandeld, maar ons land produceert ook veel goede series. Twee Nederlandse series steken met kop en schouders uit boven de rest, en we gaan ze beiden even in het licht houden.

Penoza (2010-2017)

Deze Nederlandse misdaadserie zorgt ervoor dat je van spanning op het puntje van je stoel gaat zitten. Er zijn in totaal vijf seizoenen van Penoza gemaakt, en later de film Penoza (2019). Deze serie scoort maar liefst een 8.2 op IMDb, want het is een van de best bekeken misdaadseries van de afgelopen jaren. De rode draad in het spannende verhaal is de misdaadfamilie van Walraven, die diep in de georganiseerde misdaad zit.

De titelrol is voor Carmen van Walraven (gespeeld door Monic Hendrickx) die getrouwd is met Frans van Walraven (gespeeld door Thomas Acda). Ze hebben samen drie kinderen. Frans runt een hasj-imperium dat ‘de winkel’ wordt genoemd. De Winkel wordt echter bedreigd door concurrenten, die de handel over willen nemen. Ondertussen druipt het verraad, intriges, actie, en drama. Het verhaal lijkt gebaseerd op het leven van Klaas Bruinsma.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maarten Habryka (@mhabryka)


Mocro Maffia (2018- heden)

De serie Mocro Maffia is op dit moment de best bekeken Nederlandse serie, en scoort het beste op IMDb met een 8.2. De serie ging op 11 oktober 2018 in première en werd razend populair. Het verhaal is gebaseerd op het boek Mocro Maffia, een bestseller dat is geschreven naar aanleiding van de gebeurtenissen in de Amsterdamse onderwereld, waarin de spinnen in het web vooral Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond waren.

Het verhaal gaat over de handel in cocaïne in Amsterdam. Romano heeft al jaren de touwtjes strak in handen, maar wanneer ‘De Paus’ (gespeeld door Achmed Akkabi) losbreekt en zijn eigen handel start, ontstaat er een hoogoplopend conflict tussen Romano en ‘De paus’. Verraad, moord, en complotten zorgen voor nagelbijtende spanning, wat deze serie verschrikkelijk goed maakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mocro Maffia (@mocromaffiadeserie)

Mocro Maffia: Tatta

Een van de legendarische personages in de serie is Tatta, (gespeeld door Robert de Hoog). Het personage verdween in het vierde seizoen van de serie. In Mocro Maffia: Tatta legt hij uit waarom hij vertrok. Het was in september vorig jaar al bekend dat er een spin-off zou komen, maar een exacte datum werd niet bekendgemaakt. Nu weten we inmiddels dat dit op 28 april van dit jaar zal zijn.

Het vijfde seizoen van Mocro Maffia komt later dit jaar uit, en zal zonder twijfel weer massaal worden bekeken. Het is de beste Nederlandse serie volgens de rating op IMDb. We hebben Penoza ook benoemd omdat ze hetzelfde cijfer hebben, maar die serie is al een tijd gestopt. Mocro Maffia is net zo heet als de loop van een pas afgevuurd vuurwapen, en zal later dit jaar voor de vijfde keer knallen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)