captain nova
Netflix

Nederlandse Sci-Fi film Captain Nova komt volgende maand naar Netflix

Het geeft altijd een extra bijzonder gevoel als er een Nederlandse speelfilm furore maakt op het internationale toneel. Captain Nova is de nieuwste aanwinst die vanaf volgende maand wereldwijd te zien zal zijn op de streamingdienst Netflix, en wij konden niet gelukkiger zijn.

Prijswinnaar Captain Nova

Het kan overigens zijn dat je deze film al kende. Captain Nova werd namelijk op 1 december 2021 uitgebracht op het Cinekid Festival, hier in Nederland. De productie wist maar liefst vier prijzen in de wacht te slepen. De film is geproduceerd door Keplerfilm, en is een combinatie tussen Lost in Space en de onlangs uitgebrachte The Adam Project.

Dit kunnen we van de film verwachten: “Een gevechtspiloot uit een desolate toekomst verandert onverwachts in haar jongere zelf terwijl ze terug in de tijd reist op een missie om een wereldwijde ramp af te voorkomen.” Hoewel wij de film (nog) niet hebben gezien, ziet de trailer er veelbelovend uit.

Wereldwijde release Captain Nova

Hoewel de film vanaf 1 april op Netflix zal verschijnen in de hele wereld, moeten wij in Nederland nog even wachten. Op de Netflix-pagina van de film staat nog geen precieze datum aangegeven, wat suggereert dat het later die maand aan Netflix NL zal worden toegevoegd. Houdt onze website in de gaten om hierover up-to-date te blijven.

Hiermee voegt Captain Nova zich bij Netflix UK & US als de 17e Nederlandse Netflix Original titel. Een andere film die je misschien zou kunnen kennen is Ferry, die vorig jaar op 14 mei werd gelanceerd. Of de Nederlandse Netflix-Original Forever Rich, wat gaat over de keerzijde van succes.

wereldwijde release captain nova

Films & Series Netflix

Met streamingdienst die als paddenstoelen uit de grond schieten is het soms lastig om inspiratie op te doen over welke film of serie je wil kijken. Gelukkig bedienen wij je op je wenken als het gaat om inspiratie wat betreft Netflix. Lees daarom ook eens één van onze andere artikelen: