Media

Deze 11 Nederlandse kunstenaars wil je volgen op Instagram

kunstenaars
Joseph Klibansky naast zijn creatie. Afbeelding: Instagram @josephklibansky

Kunstenaars van Hollandse bodem zijn al vele eeuwen alom vertegenwoordigd in de internationale kunstwereld. Bij de meeste mensen komen de namen van kunstschilders naar boven, zoals Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh, dat is kunst waar elke verzamelaar wel oren naar heeft. Er zijn echter kunstenaars die hun tijd ver vooruit zijn, en zij verdienen zeker ook een podium. We hebben 11 van deze creatieve breinen op een rijtje gezet.

Nederlandse kunstenaars op Instagram

Kunst komt in vele vormen, en zijn creatieve uitspattingen uit het brein van mensen die een gevoel, gedachte of filosofie tastbaar willen maken. Kunstwerken beelden iets uit, zoals we kunnen zien aan de schilderijen van kunstschilders die zichzelf met hun werk onsterfelijk hebben gemaakt. Kunst gaat ook met zijn tijd mee, zoals we kunnen zien aan NFT-kunst, dat eerder werd getoond in de Ghost Gallery.

Dat digitale kunst ook vele miljoenen waard kan worden blijkt uit het feit dat een kunstwerk van NFT-kunstenaar ‘Beeple’ met de naam Everydays: The first 5000 days werd verkocht voor maar liefst 69 miljoen dollar. De kunstwerken van de onderstaande kunstenaars variëren in prijs, maar daar is het hen vaak niet om te doen. Ze willen vooral de wereld mooier maken met hun creatieve expressie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Christie’s (@christiesinc)

1. Thomas Barkie

Thomas Barkie gebruikt zijn fotografie-skills in zijn adembenemende kunstwerken. Hij heeft Egyptische piramides in zijn kunst verwerkt, maar ook de Amsterdamse Westerkerk. Hij noemt zijn kunst ‘Life on Earth art’ en reist de wereld af om de tofste kunst te schieten. Hij is inmiddels een gevestigde naam onder kunstenaars en zeer actief op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Thomas Barkie (@barkiee)

2. Steyn Skyler

Steyn Skyler is een Amsterdamse kunstenaar die natuur, mooie vrouwen en klassieke kunst als inspiratiebronnen heeft. Zijn gedetailleerde werken springen in het oog, zeker met de wetenschap dat Steyn zichzelf alles heeft geleerd, en geen kunstopleiding heeft gedaan. Alles is mogelijk: een boodschap die hij ook graag naar buiten brengt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Steyn Skyler (@steynsky)

3. Joseph Klibansky

Joseph Klibansky is een commercieel fenomeen in de kunstwereld, maar daarom niet minder gerespecteerd. Zijn beelden zijn kenmerkend, zoals de aap met het feesthoedje, dat de gevestigde kunstwereld liet fronsen. Hij maakt zijn kunst samen met zijn familie. Zijn kunst staat op de meest exclusieve plekken, van Dubai tot wintersportoorden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JOSEPH KLIBANSKY (@josephklibansky)

4. Pablo Lücker

Pablo Lücker is een geboren kunstenaar, en tekende al vanaf kinds af aan. Hij maakt moderne kunst dat positiviteit uitstraalt. Pablo maakt van alles een kunstwerk, hij schildert net zo graag op doek als op een Lamborghini, iets wat we vaker zien bij kunstenaars. Hij ontwierp in 2022 de prestigieuze beker voor de Formule 1 Grand Prix van Holland. De kunstenaar werkte al met vele grote merken samen. Pablo heeft een prachtige ruimte in Amsterdam waar je zijn kunst kunt bewonderen.

5. Selwyn Senatori

Selwyn Senatori is een Neo-Pop artiest die bekend staat om zijn moderne figuratieve actieschilderijen. Zijn werk wordt omschreven als ‘stuitend, stijlvol en tegelijk plat Amsterdams’. De Italiaans-Hollandse kunstenaar laat graag zijn roots, luxe en hypes van het moment terugkomen in zijn werk. Hij is misschien wel een van de meest verkopende kunstenaars van Nederland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Love Soldiers (@lovesoldiers_)

6. Jeej

Jeej begon zijn carrière als graffiti-artiest, en daar is hij eigenlijk nooit mee gestopt. Zijn huidige werken zijn een knipoog naar zijn werken op straat. Ook op school kon hij het niet laten om tijdens de les een schetsboek op te pakken, maar dat heeft goed uitgepakt, want zijn huidige werken zijn uitermate populair. Iemand die je goed in de gaten moet houden voor de toekomst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WITH JEEJ (@jeej)

7. Pieter Ceizer

Pieter Ceizer is een kunstenaar en ontwerper die woont en werkt in Parijs. Zijn werken zijn kleurrijk, en zijn overal te vinden. Hij begon met graffiti op de skatebaan bij het Museumplein, maar zijn werk is tegenwoordig ook te vinden op t-shirts van mensen op straat, of in de vorm van een sculptuur in een Franse galerie. Hij werkte met de grootste merken samen en heet een plekje in ons hart verovert met zijn vrolijke kunst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pieter Ceizer (@ceizer)

8. Anton Corbijn

Anton Corbijn maakt kunstwerken die begon als muziekfotograaf, zo heeft hij de portretten geschoten van muzieklegendes zoals David Bowie en Miles Davis. Zijn kunst bestaat uit lith-prints, waarmee hij vaak een ode brengt aan muziek en film. Anton is een echte legende op het gebied van kunst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anton Corbijn (@antoncorbijn4real)

9. Robbin Snijders

Kunstenaar Robin Snijders (beter bekend als Warbb) maakt kunstwerken waarbij vele kleuren de boventoon voeren. Hij is gespecialiseerd in digitale kunst, dat overal ter wereld is te zien. Kunst van Warbb was meerdere keren te zien op digitale billboards in New York, waaronder op Times Square. Prachtig hoe digitale kunst steeds meer een plekje krijgt tussen de ‘originele’ kunst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door warbb. | Robbin Snijders (@warbb.art)

10. Street Art Frankey

De Amsterdamse kunstenaar Franky maakt kunst dat op straat is terug te zien. Hij maakt hierbij gebruik van de omgeving. Zo heeft hij ooit een ‘vissende Dart Vader’ gemaakt, en zette hij een ‘Homer Simpson’ op het dak van een dansschool. Hij is een favoriet onder Amsterdammers en maakt deze stad een stuk leuker met zijn grappige kunst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door frankey (@streetartfrankey)

11. Tom Kiewra

Tom Kiewra heeft een fascinatie voor graffiti en street art, wat de basis is voor zijn huidige kunst. Hij nam eerder de afslag naar grafisch designer, maar werkt nu zelfstandig in zijn eigen atelier. Zijn werk wordt gekenmerkt door het gebruik van zijn grote liefde: letters. Onlangs maakte hij een toffe piece voor het Youtube-kanaal Day1.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 𝕶𝖎𝖊𝖜𝖗𝖆 (@tomkiewra)