wolkenkrabber
Travel

Nederlandse architect ontwerpt ‘afgebrokkelde wolkenkrabber’ in China

Een Nederlandse architect heeft een indrukwekkend staaltje architectuur laten zien met een project dat binnenkort in het oosten van China van start gaat. Via Reisleven stuitten we op dit bijzondere project. In Nanjing verrijst dan namelijk een wolkenkrabber dat ‘beton en jungle samenbrengt’. De twee Oasis-torens krijgen een spectaculair uiterlijk dat veel weg heeft van een post-apocalyptisch uiterlijk.

Afgebrokkelde wolkenkrabber

We zien groene daken wel vaker op gebouwen, maar dit stukje geniale architectuur laat beton en groen met elkaar integreren. Beide torens worden trapsgewijs voorzien met bomen en struiken. De Nederlandse architect (Winy Maas) wil met dit ontwerp het natuurlijke landschap van China nabootsen. De Oasis torens moeten een verbinding worden tussen de natuur en stad.

Beide torens zullen veertig verdiepingen tellen die in onregelmatige lagen zijn gebouwd. Tussen de torens zal een gebouw van vier verdiepingen worden gebouwd dat dienst doet als een verbindingsweg tussen de twee gebouwen. Dit gebouw zal ook het zicht op de betonnen gebouwen om de torens heen wegnemen, zodat er in alle rust van de gecreëerde natuur kan worden genoten.

Natuurpark tussen de twee gebouwen

Tussen de twee wolkenkrabbers zal een natuurpark worden gerealiseerd dat meerdere functies heeft. Ten eerste zal het park een oase van rust brengen voor de bewoners van het complex, maar zal ook het uitzicht op de mensenmassa buiten de Oasis-torens wegnemen. Het is dus een stukje rust en natuur in een drukke stad waar maar liefst 7,5 miljoen mensen wonen en werken. Tevens zal het groen in de torens een verkoelende functie hebben op de hete dagen van het jaar.

In het tussengebouw worden ook uitgaansgelegenheden en winkels gerealiseerd. Als je uit eten bent geweest kun je een lekkere wandeling maken of hardlopen in het kunstmatig aangelegde park. Dit ambitieuze stukje werk van Winy Maas wordt nog eens goed uitgelicht op de website van het architectenbureau. Wanneer de bouw van de Oasis-torens van start gaat is vooralsnog niet bekend, als we op de site kijken zien we dat het project dit jaar is gestart.