Geld & Carrière

14 Nederlandse toppers op de Forbes 30 Under 30 miljonairslijst van 2023

nederlanders-forbes-30-under-30-2023
Foto: https://www.instagram.com/forbesunder30/

Het gezaghebbende magazine over geld en carrière Forbes kwam onlangs met de Forbes 30 Under 30-lijst van 2023. Van deze prominente lijst zijn er meerdere varianten. In categorieën zoals onder andere wetenschap, sport en entertainment.  Dit jaar staan er maar liefst veertien mannen en vrouwen uit ons land in de ranglijsten. We zetten onze 14 Nederlandse topondernemers (waarvan twee duo’s) op een rij, in willekeurige volgorde uitgelicht.

14. Floor Buitelaar

Floor Buitelaar is medeoprichter en managing partner van Bright Green Partners. De focus ligt op alternatieve proteïnen voor vlees en zuivel. Met behulp van een netwerk van experts richt ze zich op het transformeren van grote bedrijven en overheden naar duurzame alternatieven.

13. Nadia Kadhim

Nadia Kadhim is de CEO van cybersecurity startup Naq Cyber en een expert op het gebied van AVG. Haar bedrijf ontving een seed-investering van 1,5 miljoen dollar en ze heeft al een indrukwekkende achtergrond als kinderrechten advocaat. In haar vrije tijd is ze ook nog eens een getalenteerde jazz-zangeres.

12. Diede de Groot

Diede de Groot is een rolstoeltennisster die de wereldranglijsten al enkele jaren domineert. Ze heeft indrukwekkende prestaties geleverd en heeft maar liefst 17 grandslamtitels op haar naam staan. Met haar succes wil ze laten zien dat een handicap geen belemmering hoeft te zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Diede de Groot (@diededegroot)

11. Ruben Wieman en Guido Schmitz

In de categorie technologie vinden we Ruben Wieman en Guido Schmitz, de oprichters van Oneteam. Ze hebben een communicatie-app ontwikkeld waarmee bedrijven hun medewerkers kunnen bereiken, betrekken en trainen. Het platform heeft inmiddels 50.000 medewerkers aan zich weten te binden en heeft bekende investeerders aan boord.

10. Pravesh Gadjradj

Pravesh Gadjradj is een arts die heeft aangetoond dat de endoscopische hernia-operatie minstens zo goed is als de traditionele open operatie. Mede dankzij zijn onderzoek heeft het Zorginstituut besloten om de techniek te vergoeden via de basisverzekering. Gadjradj heeft al diverse prijzen gewonnen voor zijn onderzoek en is nu bezig met het onderzoeken van andere hernia-ingrepen.

9. Thomas Scholte

Thomas Scholte is medeoprichter van Sous, een bedrijf dat menu’s van topchefs bij mensen thuis bezorgt. Deze culinaire hoogstandjes kunnen eenvoudig worden samengesteld en opgewarmd. Het concept heeft in korte tijd veel bekendheid gekregen en heeft al duizenden mensen bediend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Thomas Scholte (@thomasjcscholte)

8. Jan Baan

Jan Baan, mede-eigenaar en CEO van Omoda, staat in de categorie retail en e-commerce. Omoda is een bekende schoenen- en retailketen met zowel fysieke winkels als een online platform. Het bedrijf heeft al vroeg ingespeeld op de opkomst van online winkelen en is daardoor zeer succesvol geworden.

7. Coen van Houwelingen

Coen van Houwelingen, ook wel bekend als de “chief toilet officer”, is betrokken bij Sanitronics. Dit bedrijf ontwerpt en produceert zelfreinigende openbare toiletten, om af te rekenen met het stigma van vieze en kapotte openbare toiletten. Sanitronics heeft al diverse gemeenten, trein- en busstations als klanten en hun innovatieve toiletten zijn zelfs te vinden in Starbucks en McDonald’s.

6. Rochelle Niemeijer

Rochelle Niemeijer is medeoprichter van de startup Nostrics. Haar bedrijf ontwikkelt draagbare testkits voor huisartsen, waarmee ze snel urine kunnen testen op bacteriën die infecties veroorzaken. Met behulp van kunstmatige intelligentie, nano- en fotonicatechnologie kunnen de resultaten direct worden verkregen. Een enorme vooruitgang, aangezien het voorheen dagen duurde voordat de uitslag bekend was.

5. Rimon

Rimon, geboren in Eritrea, is een veelbelovende singer-songwriter in de r&b-muziek. Ze heeft al een grote schare fans en heeft succesvolle tournees in zowel de VS als Europa achter de rug. Ze zingt over empowerment en is een inspiratiebron voor vrouwen wereldwijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RIMON (@ri.mon)

4. Georgina Lara Booth

Georgina Lara Booth is chief editor social good bij nieuwssite Mashable voor de Benelux. Ze heeft al indrukwekkende prestaties geleverd, zoals exclusieve interviews met beroemdheden als Angelina Jolie en Richard Branson. Daarnaast is ze VN-afgevaardigde, filmmaker, actrice en activist.

3. Michael Musandu en Ugnius Rimsa

Michael Musandu en Ugnius Rimsa zijn de oprichters van Lalaland, een bedrijf dat modemerken een digitaal platform biedt. Met behulp van avatars kunnen ze hun producten op verschillende manieren presenteren. Dit kan niet alleen fotoshoots overbodig maken, maar ook het aantal retourzendingen verminderen. Merken als Tommy Hilfiger en Levi’s zijn al enthousiaste gebruikers van het platform.