horizon forbidden west nachtwacht kunst
Tech

De Nachtwacht en wereldberoemde kunst te zien in game Horizon Forbidden West

Als je binnenkort de game Horizon Forbidden West gaat spelen dan bestaat de kans dat je zomaar tegen een beroemd kunstwerk aanloopt. Guerilla, de makers van het spel, gaan kunstwerken, en informatie over de geschiedenis achter het werk, toevoegen aan de game. Zo ontstaat er een mix van moderne animaties dat een samenspel heeft met klassieke schilderkunst.

Kunstwerken in een post-apocalyptische wereld

Dit geniale idee wordt gevoed door het Rijksmuseum, dat kunst meer onder de aandacht wil krijgen bij jongeren. Omdat jongeren veel gamen ziet het museum dit als een laagdrempelige manier om hen kennis te laten maken met kunst. Het kan dus zomaar zijn dat je De Nachtwacht van de wereldberoemde kunstenaar Rembrandt van Rijn staat te bewonderen terwijl je aan het gamen bent.

De game speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Je raakt bevriend met Tilda van der Meer, een technoloog uit Nederland die veel beroemde kunstwerken bewaart in haar kluis. Ze laat jou deze kunstwerken bekijken, en vertelt jou over de geschiedenis over het werk. Op deze innovatieve manier weet het Rijksmuseum in samenwerking met Guerilla kunst naar jongeren te brengen.

Beroemde kunst in Horizon Forbidden West

Het Rijksmuseum probeert al jaren om kunst bij jongeren onder de aandacht te brengen. De generatie van nu heeft meer aandacht voor de wereld van (online)gamen dan een excursie naar een museum. Met deze innovatieve manier heeft het museum een manier gevonden om kunst toegankelijker te maken.

Het museum hoopt dat er ‘een zaadje’ wordt geplant bij de gamer, en dat er een interesse ontstaat voor de werken in het echt. Directeur Development en Media van het Rijksmuseum, Hendrikje Crebolder, hoopt dat de grote verhalen achter de schilderijen in de game een vuurtje aan zal wakkeren, en de jongeren meer over grote werken en hun verhalen op zullen zoeken.