sok
Life

Mysterie ontrafeld: hier blijven de verdwenen sokken in de wasmachine

Het is een mysterie waar iedereen met een wasmachine mee te maken krijgt; het verdwijnen van sokken tijdens een wasbeurt. Waar blijven ze toch? En hoe voorkom je dat ze verdwijnen? Wij doken in de diepste krochten van witgoed om dit raadsel te ontrafelen, want ze moeten ergens zijn gebleven. We hebben ook een handige tip waarmee je ervoor kunt zorgen dat je sokken nooit meer zomaar kunnen verdwijnen.

Wasmachine sokken mysterie

Iedereen die sokken wast heeft een keer te maken gehad met de mysterieuze verdwijning van een sok (of meerdere sokken) nadat de schone was uit de wasmachine is gehaald. Waar blijven ze toch? Het maakt niet uit wat voor merk het is, want sokken van Lidl verdwijnen op net zo’n raadselachtige wijze als sokken van een ander merk. Wij denken dat we dit raadsel hebben opgelost.

De wasmachine eet echt jouw sokken op. Als het deurrubber ook maar enigszins is versleten dan ontstaat er een kiertje tussen de trommel en de kuip, waar kleine kledingstukken, zoals sokken, tussen kunnen gaan zitten. Over het algemeen worden de sokken tijdens de wasbeurten erna ‘verpulvert’, en slijten ze langzaam weg. Daarna verdwijnen de sokken in kleine deeltjes door de afvoer.

sok wasmachine

Zo voorkom je het verdwijnen van sokken tijdens het wassen

Over het algemeen geeft het geen problemen als een sok tussen de trommel en de kuip belandt. Het wordt echter wel een serieuze zaak als de sokken verder weten te glippen tussen de onderdelen in je wasmachine, want deze kunnen dan stuklopen. Het is dus raadzaam om ervoor te zorgen dat je wasmachine jouw sokken niet op kan eten. Dat scheelt in de kosten, al is het alleen maar vanwege de aanschaf van nieuwe sokken.

Als je kleine kledingstukken gaat wassen, zoals sokken of babykleding etc, dan kun je deze kledingstukken het beste in een wasnetje doen voordat je ze gaat wassen. Als je de sokken in een wasnetje stopt dan raak je ze niet kwijt, dus hoef je nooit meer op zoek te gaan naar verdwenen sokken. Je kunt er ook voor kiezen om de sokken met een veiligheidspin aan andere kleding vast te maken, dan hoeft je nooit meer met koude voeten te zitten.

sok mysterie