mountain bike nederland3
Life

Deze indoor mountainbike baan in Nederland is perfect voor iedere liefhebber

In een wereld die gedreven wordt door vooruitgang, is het normaal dat er altijd mensen klaar staan om grenzen van hun sport op te zoeken. Als gevolg hiervan hebben we gezien dat mountainbikers over de hele wereld zich tot het uiterste dreven om de steilste en meest prachtige afdalingen op te zoeken.

Helaas is dit door de huidige crisis niet mogelijk. Zeker in de winter is buiten mountainbiken misschien niet de leukste bezigheid. Zeker niet als je van een aangename temperatuur houdt. Wij hebben het beste van beide werelden voor je op een rijtje gezet.

Indoor parkour Almere

Je las het al. De winter staat voor de deur, en dus lijkt het mountainbike seizoen afgelopen. Maar voor degenen die niet houden van fietsen in de kou is er nu een prachtig alternatief. Indoor MTB in Almere heeft in totaal drie parcours, verdeeld over verschillende moeilijkheidsgraden.

Hier kun je als beginner kennismaken met de mountainbike sport of als expert je skills testen. Je kunt kiezen uit de blauwe, rode of zwarte baan. De blauwe route is bedoeld voor het opwarmen en het vertrouwen krijgen op de fiets. De rode route is voor de mountainbiker die zich al iets op zijn gemak voelt op de fiets. De zwarte spreekt voor zich: deze route is voor de echte diehards.

In de Zoutelande

Of houdt je toch meer van fietsen in de buitenlucht? Zo kun je een prachtig rondje van circa 8 kilometer fietsen door de bossen & duinen in Zeeland bij Westenschouwen. Deze route ligt in het westen van Zeeland. Je rijdt hier dwars door het populaire duingebied van de zuidelijke provincie. Let wel op: Tijdens vakanties kan het druk zijn dus plan dit goed in!

Mountainbike routes nederland2

Of zoek je het dichter bij huis? Dan is een rondje langs Paleis Soestdijk en de Utrechtse Heuvelrug misschien een optie. Niet alleen kun je hier perfect cultuur snuiven, je doorstaat ook de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Dit parcours is echter niet voor beginners. Enige ervaring met mountainbiken is vereist bij deze route.