Netflix

Is Mortal Engines op Netflix het kijken waard?

mortal engines netflix

Mortal Engines is een sci-fi film die onlangs is uitgekomen op Netflix. Het is een film met een gigantisch budget, compleet van een volledige fictieve wereld en verbluffende special effects. De film is gebaseerd op een roman, geschreven door Philip Reeve.

Mortal Engines op Netflix

Het eerste wat we kunnen zeggen over Mortal Engines is dat je waarschijnlijk in je hele leven geen spectaculairdere achtervolgingsscène gaat zien zoals aan het begin van deze film: een jonge vrouw kijkt over de horizon en ziet Londen, de hele stad, naar haar toe rollen op gigantische wielen.

Ze racet terug naar een andere, kleinere stad en slaat daar alarm. Alle bedrijven en woningen verdwijnen plotseling in een schelp en de kleinere stad rolt op topsnelheid weg. De enige rationele reactie die wij konden uitbrengen na het zien van deze scène was – WOW.

Mortal Engines – kijken of skippen?

Mortal Engines speelt zich 1000 jaar in de toekomst af, nadat de aarde in een gigantische oorlog verzeild is geraakt. Eenentwintigste-eeuwse technologie wordt met man en macht opgegraven door archeologen die op zoek zijn naar antwoorden en/of onontdekte wapens.

Zogenaamde Predator Cities zwerven als piraten over de vlaktes, en slokken daarbij kleinere, mobiele gemeenten op, absorberen hun bevolking, plunderen hun spullen en maken van alles wat ze kunnen vinden brandstof. Een van de bewoners van deze kleinere gemeentes is Hester Snow.

mortal engines netflix

Zij is een tiener met wraakgevoelens tegenover Thaddeus Valentine, het ogenschijnlijke heroïsche boegbeeld van de Londense regering. Na de eerder genoemde achtervolging probeert Hester Valentine te vermoorden om wraak te nemen. Niks nieuws voor de gemiddelde film op Netflix.

Zoals je kan lezen is de verhaallijn een stuk minder interessant dan de visuele effecten van deze sci-fi actiefilm. Mortal Engines is op het gebied van visuele effecten van ongekend topniveau. Dat kunnen we echter niet zeggen over alles daaromheen. Dat is ook de reden waarom wij over Mortal Engines zeggen: liever skippen dan kijken.