moon knight disney+
Film & Serie

Moon Knight op Disney+ brengt verfrissende nieuwe kijk op Marvel-series

Steven Grant is een gewone, zachtaardige cadeauwinkel medewerker, maar elke keer als hij wakker wordt uit zijn slaap, bevindt hij zich op verschillende plaatsen. Wat is er met hem aan de hand, en wie is Marc Spector precies? Dat is waar het om draait in de science-fiction serie Moon Knight op Disney+.

Moon Knight op Disney+

Bij het introduceren van een nieuw personage in de MCU, gaat het meestal om het oorsprongsverhaal. Denk bijvoorbeeld aan Spider-Man die veranderde in een superheld na een spinnenbeet. Toch benaderen de regisseurs Mohamed Diab, Aaron Moorhead en Justin Benson de serie Moon Knight anders dan normaal.

Wat het onderscheidt van de anderen is de achtergrond en de superheld zelf. Aan het begin van de serie bevinden we ons namelijk min of meer aan het einde van het verhaal over de held in kwestie. De geweldige acteerprestatie van Oscar Isaac onderscheidt deze geestverruimende serie ten opzichte van andere Marvel series.

Het feit dat de acteur ook maar voor één seizoen heeft getekend bij MCU, maakt het idee voor de verhaallijn een stuk begrijpelijker (dit betekent echter niet dat er géén tweede seizoen). Naarmate het verhaal vordert krijg je als kijker steeds meer stukjes van de puzzel te zien die uiteindelijk het verhaal vormen.

Streamen of skippen?

We moeten eerlijk zijn over het feit dat er ook veel die-hard Marvel fans zijn de serie een beetje vonden tegenvallen. Wij sluiten ons hier echter niet bij aan. De afgelopen jaren zijn er talloze nieuwe series, films en helden bijgekomen in de Marvel Universe, en Moon Knight is een welkome toevoeging.

moon knight disney+

De invalshoek en verhaallijn van Moon Knight is verfrissend en anders, precies wat MCU naar ons idee nodig had. Het komt erop neer dat wij zeggen – Streamen. Ben je op zoek naar meer inspiratie op het gebied van films en series op Disney+? Lees dan ook eens één van de onderstaande artikelen: