mooiste-vrouwen-oktoberfest-2022
Women

Dit waren de mooiste vrouwen op het Oktoberfest 2022

Het was weer een heerlijke zomer. Eerst konden we genieten van de mooiste vrouwen van Tomorrowland 2022, en de afgelopen weken vloeide het bier rijkelijk in München, want daar was het Oktoberfest. Het populaire volksfeest trekt jaarlijks honderdduizenden mensen, waaronder hordes bloedmooie vrouwen die hun decolletés goed tot hun recht laten komen in strak ingesnoerde dirndls. Wij houden wel van de combinatie bier en vrouwen, dus hebben we de mooiste dames even op de bar geplaatst.

Oktoberfest 2022

Eerst wat achtergrondinformatie over dit uiterst populaire volksfeest in Duitsland; het Oktoberfest werd in 1810 voor het eerst gehouden ter ere van de bruiloft van kroonprins Lodewijk van Beieren en prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen. Sindsdien is het een traditioneel feest dat elk jaar op de Theresiaweide nabij het centrum van München wordt gehouden.

Het feest bestaat uit veertien tenten, waarvan twaalf biertenten en twee wijntenten. Er is ook een jaarlijkse kermis en er staan verschillende eettentjes waar traditionele gerechten worden verkocht, zoals bratwurst mit sauerkraut. De afgelopen editie was prijzig. Voor een literpul bier betaalde je maar liefst 14 euro, en voor een liter water mocht 10 euro worden neergeteld. Niettemin werd het feest ook dit jaar massaal bezocht door bezoekers van over de hele wereld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oktoberfest (@oktoberfest)

Mooiste vrouwen op het Oktoberfest

Er is geen dresscode, maar het een ongeschreven regel dat iedere bezoeker in traditionele Beierse kledij naar het feest komt. De mannen dragen over het algemeen een lederhose, en de vrouwen traditionele dirndls. De dirndl is een mengeling van Beiers/Oostenrijkse klederdracht en dienstbode kleding uit 1870. Het kledingstuk wordt tegenwoordig nog weinig gedragen, behalve tijdens traditionele feesten.

Wij kunnen deze klederdracht wel waarderen, want het benadrukt de vrouwelijke vormen doordat de taille wordt ingesnoerd. Een voller ogende boezem is het oogstrelende resultaat. Tijdens de afgelopen editie van het Oktoberfest liepen er duizenden vrouwen in een dirndl terwijl ze bier dronken, bier serveerden, of bier stonden te tappen. Dit zijn ware heldinnen, dus hebben we de mooiste dames in dirndls voor jullie opgezocht.