Funda

Dit zijn de 11 mooiste huizen op Funda die je echt moet zien

mooiste huizen Funda

Op huizensite Funda komen we regelmatig parels van huizen tegen die alle verbeelding te boven gaan. Soms gaat het om een kunstig stukje architectuur in een gemeente waar we nog nooit van hebben gehoord, maar we komen ook prachtige huizen tegen die in onze hoofdstad staan. Wij hebben een collectie van de mooiste huizen op Funda gemaakt, want wellicht zit jouw toekomstige woning er wel tussen.

Mooiste huizen op Funda

We komen soms een eenzame villa tegen die een hoop liefde nodig heeft, maar we komen ook huizen tegen die te veel liefde hebben gehad, en er daarom uitzien als kermisattracties. Over smaak valt niet te twisten, dus we laten onze mening graag over aan degene die het huis bekijkt. In sommige huizen ben je binnen enkele minuten klaar met bezichtigen, in andere huizen heb je aan een uur nog niet genoeg.

De architectonische hoogstandjes die we in deze top 11 hebben geplaatst hebben allemaal een eigen karakter. We hebben de parkeerplaatsen die in sommige steden een vermogen kosten maar achterwege gelaten. In het onderstaande lijstje staan huizen waarin je kunt leven als een God in Nederland. Verbaas u niet, verwonder u slechts over deze schitterende woningen op Funda.

1. Luxe appartement naast Vondelpark

In het centrum van Amsterdam is het goed vertoeven. Vooral als je naast de P.C Hooftstraat woont en nabij het Vondelpark. Dit luxe appartement is van alle luxe voorzien, waaronder een gym en een bar. Je betaalt uiteraard ook voor de A+ locatie. Neem 4,8 miljoen euro mee als je gaat kijken.

Nu te koop Dit luxe appartement naast het Vondelpark is de ultieme droom

2. Landhuis naast prinses Beatrix

In dit oude landhuis kun je jezelf bewegen zoals de adel het er eeuwenlang heeft gedaan. In dit vorstelijke huis woonden onder andere rijke kooplieden, en staat tegenover ‘Kasteel Drakensteyn’, het huis van prinses Beatrix. Dit landhuis heet ‘Klein Drakensteyn’ en is te koop voor het luttele bedrag van 7,5 miljoen euro.

Funda ontdekking

3. Extreem luxe villa

Deze extreem luxe villa staat in Lelystad, en is de voormalige woning van een profvoetballer. Je moet dus wel een aardig balletje kunnen trappen, of ergens anders heel veel geld mee kunnen verdienen, want voor 5 badkamers, een Finse sauna, en meerdere slaapkamers betaal 2,2 miljoen euro.

villa lelystad funda

4. Amsterdams design appartement

Dit luxe appartement heeft een sportieve geschiedenis, het was namelijk eerder een gymzaal. Dit unieke huis stamt uit 1888 en is onderdeel van een schoolgebouw dat om de hoek van het Oosterpark in Amsterdam staat. Naast een dakterras heeft dit design appartement ook een dj-booth. Voor 3 miljoen euro geef jij hier onbeperkt feestjes.

design appartement funda amsterdam 1

5. Rietgedekte villa

Deze rietgedekte villa is een twee-onder-een-kap woning. Als je mazzel hebt dan woon je naast buren waarmee je onder dit prachtige dak kunt verbroederen. Niet alleen de buitenkant heeft een luxe uitstraling, maar ook de binnenkant ziet eruit om door een ringetje te halen. Zie je jezelf al liggen in het prachtige ligbad?

rietgedekte villa

6. Koninklijke villa in Blaricum

Voor de sportieve huizenbezitters onder ons staat er op Funda een koninklijke villa te koop waar je meteen een tennisbaan en een gym bij krijgt. Je kunt jezelf bewegen in een zee van ruimte van maar liefst 6.500 m². Als je het lopen zat bent dan kun je afkoelen in het zwembad dat aanwezig is. Dit gigantische huis staat in Blaricum, een prima plek om te wonen.

Funda ontdekking Koninklijke villa in Blaricum inclusief tennisbaan en gym

7. Gigantische Alpacaboerderij

Als je helemaal weg bent van alpaca’s dan is deze boerderij speciaal voor jou gemaakt. Deze woonboerderij staat in Noord-Brabant op een perceel van maar liefst 21.025 m². Op deze gigantische alpacaboerderij kun je dus alpaca’s houden, maar paarden en herten zullen zich er ook prima thuis voelen.

Zeldzame Funda ontdekking Een gigantische alpaca boerderij

8. Riant landhuis met golfbaan

Met dit landhuis kun je nog eens thuiskomen. Dit mooie huis staat op een stuk eigen grond van 1.722 m² en heeft een prachtige woonkeuken, een zeer luxe badkamer en een zwembad. Als je in een sportieve bui bent dan kun je een balletje slaan op de 18 holes golfbaan dat naast het huis ligt.

Funda ontdekking Riant landhuis in Goes

9. Piet Boon villa

Deze villa is niet ontworpen door interieurontwerper Piet Boon, maar de binnenkant komt wel van zijn hand. Hij heeft zijn creativiteit de vrije loop gelaten, wat resulteerde in een wijnkelder, een bioscoop, een bar en een jacuzzi. Deze villa staat in Noordwijk en ligt pal aan het strand. Het woord relaxen is nog net niet in de muren gekerfd, maar dat is wel alles wat deze woning uitstraalt.

piet boon noordwijk

10. Penthouse met zwembad op het dak

Als je ooit wel eens hebt willen zwemmen in het hoogste zwembad van Nederland dan is dit Rotterdamse penthouse iets voor jou. Naast 442 m² woonoppervlakte zit er ook een sauna en een fitnessruimte in dit optrekje. De blikvanger is toch wel het zwembad op het dak met uitzicht over de Maasstad.

funda penthouse rotterdam funda

11. Mega groot grachtenpand in Amsterdam

In Amsterdam betaal je over het algemeen de hoofdprijs als het gaat om een meter woonoppervlakte. Dit grachtenpand staat in hartje Amsterdam en heeft een woonoppervlakte van 308 m². Je woont vlakbij het Leidseplein, dus je kunt in het weekend rollend naar huis. Als je een kleine 4 miljoen euro in een oude sok hebt liggen dan is dit huis van jou.

grachtenpand in amsterdam