Monopoly's valsspelers
Media

Monopoly’s valsspelers editie is dé versie voor de ‘cheaters’ onder ons

Afgezien van helemaal niet spelen of je eigen huisregels maken, is een van de meest gebruikelijke manieren om echt van een potje Monopoly te genieten, vals spelen. Oke, het is misschien niet het juiste om te doen, maar iedereen die zegt het nog nooit te hebben gedaan liegt.

Valsspelen als regel

Op een bepaald punt werd valsspelen bij Monopoly net zo iconisch als het metalen schip of het passeren van ‘Start’ om €200 te krijgen. (Hasbro heeft onlangs onthuld dat hun eigen statistieken zeggen dat de helft van de spelers regelmatig vals speelt.)

Monopoly valsspelen

Maar nu is het officieel klaar met valsspelen. Een nieuwe versie van het iconische spel is uitgekomen en valsspelen staat hierbij centraal. Dit is de ‘Cheaters Editie’.

Nieuwe Monopoly

Het bord blijft voor het grootste gedeelte ongewijzigd ten opzichte van het klassieke spel, hoewel een paar velden zijn veranderd om bepaalde eigendommen vrij te maken voor de eerste persoon die erop belandt. Wat helemaal nieuw zal zijn, is een kaartspel van 15 ‘valsspeel kaarten’.

Voor het eerst in elke versie van Monopoly is de speler van wie de beurt is, de bank. In de gevangenis komen is nog erger dan normaal, omdat de set wordt geleverd met een echte handboei die je letterlijk aan het bord bindt en moet worden gedragen totdat je wordt vrijgelaten (of een gewaagde ontsnappingspoging doet.)

Monopoly valsspelen

Er zijn dus veel mogelijkheden om vals te spelen in deze nieuwe versie van Monopoly. Zorg er alleen wel voor dat je niet gepakt wordt, hier zitten namelijk vergaande gevolgen aan.