Crypto

Money Monday week 16: Crypto kopen via Twitter en zorgen om Apple

Money Monday week 16 twitter crypto kopen apple problemen

In Money Monday van week 16 kijken we eerst naar het rapport van Blackrock over inflatie. Daarna gaan we in op de Franse rechtbank die eindelijk de wijzigingen van Macron accepteert om de pensioenleeftijd te verhogen om geld te besparen. Vervolgens kijken we onder andere de dalende verkoop van Apple’s personal computers en naar de samenwerking van Twitter met eToro om ook actuele prijzen van aandelen en crypto aan te bieden. 

BlackRock verwacht lange inflatie

Volgens Blackrock zullen Amerikanen nog jaren met hoge prijzen moeten leven omdat de Federal Reserve mogelijk stopt met het verkrappen van het monetaire beleid voordat de inflatiedoelstelling van 2% per jaar is bereikt. De strategen van Blackrock zeggen dat de recente aanscherping van de Feds op de inflatie niet heeft gewerkt op de economische groei en de arbeidsmarkt. Daardoor zullen Amerikanen nu nog enkele jaren met inflatie moeten leven.

Hoewel de gegevens duidelijk suggereren dat de inflatie sinds begin februari is afgekoeld, zegt Blackrock dat de afkoelingstrend over een langere periode zal uitvallen dan dat veel mensen denken. Daarnaast zeggen de strategen ook dat de vergrijzing en de overgang naar een koolstofarmere wereld belangrijke factoren zijn die de inflatie voor de Amerikanen hoog zullen houden.

Pensioenhervormingen van Macron goedgekeurd

Ondanks een controversiële situatie die uiteindelijk leidde tot massale protesten in het hele land, keurde het Franse constitutionele hof de pensioenhervormingen van Macron goed nadat hij de leeftijd had verhoogd tot 64 jaar. Deze wetswijziging maakt Macron een stuk minder populair, wat wel te zien is door de vele protesten in het land tegen deze wetswijziging.

Macron zegt dat deze hervorming noodzakelijk is, omdat dit zal helpen om jaarlijkse pensioentekorten te voorkomen die naar verwachting 14,8 miljard dollar zullen bedragen tegen 2030. Ondanks de protesten zal deze wetswijziging waarschijnlijk niet worden ingetrokken, aangezien Frankrijk al achterloopt op zijn buurlanden die hun pensioenleeftijd hebben verhoogd tot 65 jaar of zelfs hoger.

Belangrijke data over winst in de komende week

Deze week hebben beleggers hun ogen gericht op belangrijke winsten, want vanaf vandaag komt het seizoen van de eerste kwartaalcijfers op gang. Deze cijfers zullen meer inzichten geven in hoe de grote bedrijven, die de economie normaliter draaiende houden, er voor staan.

Bovendien zullen donderdag de cijfers van de initiële werkloosheidsclaims worden bekendgemaakt, die een beter inzicht zullen geven in het huidige werkloosheidscijfer in Amerika. Deze cijfers hebben ook indirecte gevolgen voor het volgende beleid van de Federal Reserve. Het aantal Initial Jobless Claims zal naar verwachting stijgen van 239.000 naar 240.000.

Apple’s pc-verkoop daalt aanzienlijk

Volgens Bloomberg zijn de computer verkopen van Apple in het eerste kwartaal van 2023 onder de 40,5% gezakt, waarmee het de ergste daling is sinds het eerste kwartaal van 2000. Apple is echter niet de enige wiens pc-verkoop is gedaald. De hele sector heeft een daling van 29% meegemaakt afgelopen kwartaal. Lenovo, Dell, HP en Asus krijgen na Apple de zwaarste klappen.

Aan de andere kant bracht vorige week bemoedigende inflatiecijfers nadat de inflatie tot een hoogtepunt in meerdere decennia was gestegen. Ook de aandelen in Europa stegen hierdoor doordat de vrees voor een recessie afnam. De STOXX Europe 600 index steeg in de afgelopen vijf handelsdagen met 1,74%, waarbij de Duitse DAX een winst boekte van 1,34% en de Britse FTSE 100 index met 1,68% steeg.

Twitter werkt samen met eToro

In een poging om van Twitter meer te maken dan alleen een social media platform, heeft Elon Musk aangekondigd dat Twitter, na een samenwerking met eToro, live grafieken en crypto/aandelenprijzen zal tonen. Daarnaast zullen gebruikers ook rechtstreeks via Twitter kunnen kopen en verkopen omdat er een koppeling met eToro zal worden gevormd. Elon Musk heeft dus meerdere ideeën om Twitter winstgevender te maken, wat zeker nodig is bij het social media platform.

Bitcoin is lang boven $30k gebleven, waardoor het Tesla inhaalt en de 10e plaats inneemt op de lijst met meest waardevolle assets. Volgens Mike Novogratz kan Bitcoin gemakkelijk $40k bereiken in het tweede kwartaal van 2023, afhankelijk van hoe de Federal Reserve de rente verlaagt. Echter is er nog veel onduidelijkheid in de financiële wereld, waardoor wij verwachten dat Bitcoin eerder richting de support van $25k zal gaan in dit kwartaal dan $40k.

Let op: Wij geven nooit financieel advies en deze bijdragen zijn niet op deze manier te interpreteren. Het is enkel en alleen ons doel om de lezer te informeren over de stand van zaken. Wij raden aan om altijd eigen onderzoek te doen en van daaruit te beslissen waarin, wanneer en hoeveel je wilt investeren