Health

Lifehack: slapen met dichtgetapete mond verhoogt je testosteron levels

mond dicht tapen slaap ademen neus
(Foto: YouTube @aliabdaal) Wist je dat het dicht tapen van je mond gezond voor je kan zijn?

Heb je ooit nagedacht over het idee om je mond dicht te tapen voordat je gaat slapen? Hoewel het in eerste instantie misschien vreemd of zelfs ongemakkelijk klinkt, kan deze slaapgewoonte daadwerkelijk tal van voordelen met zich meebrengen, waaronder hoger testosteron. In dit artikel zullen we de redenen verkennen waarom je het beste je mond kunt dicht tapen tijdens het slapen!

Belang van door je neus ademen

Ademen door je neus heeft veel voordelen voor je gezondheid ten opzichte van het ademen door je mond. Ten eerste fungeert je neus als een filter, waardoor de lucht wordt gereinigd van stofdeeltjes, bacteriën en andere verontreinigingen. Bovendien helpt het opwarmen en bevochtigen van de lucht door je neus het voorkomen van droogheid in de luchtwegen.

Daarnaast speelt je neus een belangrijke rol bij het reguleren van de ademhaling. Door door je neus te ademen, worden de luchtstroom en de zuurstofinname beter gecontroleerd, wat zorgt voor een optimale zuurstofvoorziening naar je organen en weefsels. Dit heeft een directe invloed op je energieniveau, concentratie en algehele prestaties overdag.

Waarom je mond dicht tapen?

Nu je het belang van door je neus ademen begrijpt, kun je je afvragen waarom je je mond zou moeten dicht tapen tijdens het slapen. Het antwoord ligt in het voorkomen van ademhalen door je mond tijdens de nacht, wat tal van negatieve gevolgen kan hebben. Ten eerste kan het openhouden van je mond tijdens het slapen leiden tot uitdroging van de mond en keel.

Daarnaast kan mondademhaling ’s nachts leiden tot snurken en slaapapneu. Bij mensen die vatbaar zijn voor deze aandoeningen, kan het dicht tapen van de mond helpen bij het bevorderen van een gezonde ademhaling door de neus en het verminderen van de symptomen. Door een betere ademhaling kan je dieper slapen, wat vanzelfsprekend van groot belang is. Een goede nachtrust is bijvoorbeeld extreem belangrijk voor het verhogen van je testosteron.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VIO2® Mouth Tape (@vio2tape)