Style

7x de opvallendste modetrends voor mannen in 2023

modetrends mannen 2023

Het jaar is nog maar net begonnen, maar de modetrends voor mannen in 2023 zijn stiekem allang bekend. De grote modemerken werken namelijk altijd ver vooruit.  Wat staat ons dit jaar te wachten op mannenmode gebied? Check de 7 belangrijkste modetrends voor mannen in 2023.

7. Formeel met een knipoog

De scheiding tussen formeel en informeel wordt kleiner. Dat zie je bijvoorbeeld terug in het combineren van nette pakken met in het oog springende details, zoals uitbundige strikken, kleurrijke stropdassen, gespen en andere accessoires. Je ziet het ook terug in de combinatie van een formeel pak met  een felgekleurd of van een druk patroon voorzien overhemd.

6. Terug naar de nineties

Elk jaar staat er in de modetrends voor mannen weer een ander tijdperk in de belangstelling. Vorig jaar was de kledingstijl uit de jaren twintig en dertig, aangewakkerd door Peaky Blinders een trend.

Dit jaar staan zijn de jaren 90 en de Y2K-jaren, oftewel de eerste 10 jaar van deze eeuw volop in de belangstelling. Kenmerkend is de mix van stijlen: bijvoorbeeld uit de grunge scene (denk aan de stijl van bands als Pearl Jam en Nirvana), maar ook aan fluorescerende kleuren, blingbling en elastische materialen met een sportieve uitstraling.

5. Cosycore zet door

Ken jij de kreet Cosycore al? Deze trend bestaat al enige tijd en zet dit jaar door. De naam staat voor het comfort dat je in je huis creëert, maar dan vertaalt naar kleding. Het moet dus vooral comfortabel en vertrouwd aanvoelen, maar er ook goed en tegelijkertijd nonchalant uitzien. Denk aan stoffen met een authentieke uitstraling en aardkleuren.

4. Motor-chique

Bij de shows van veel grote modemerken was vaak zwart leer te zien. Dan denk je natuurlijk direct aan stoere, zwartleren jacks en lange jassen. Maar ook handschoenen, broeken en nog veel meer kleiding en accessoires in motor-chique uitvoering ga je in de winkels terugzien dit jaar.

3. Skater kleding

Skater kleding was lang een subcultuur, maar wel een zeer invloedrijke. Dat zie je terug bij een aantal grote modemerken, die zich beïnvloed tonen door de stijl van aloude skatemerken Santa Cruz, Palace en Vans. Wijde, lekker los zittende kleding en ‘dikke’ schoenen zijn vanouds de stijlkenmerken uit de skatecultuur.

2. Baggy jeans

Een trend die aansluit bij de skater look is de wijde jeans voor mannen.  De skinny jeans dan maar in de kast laten liggen? Dat is ook weer niet nodig, bovendien kennen veel trends op het gebied van spijkerbroeken voor mannen een cyclische beweging. Met andere woorden, de skinny jeans komt heus wel weer terug. Maar in 2023 staat de baggy jeans in de belangstelling.

1. Cargo pants

Over cyclisch gesproken, in 2023 maakt een oude bekende een comeback: de cargo pants oftewel cargo broek. Verschillende grote modehuizen kwamen met variaties op deze klassieker. De cargo broek is in ieder geval praktisch; altijd plek om je sleutels, telefoon, cards en dergelijke op te bergen.